Vem vill vara en marionett?

En marionett är en docka som styrs av en människa med hjälp av trådar. Trådarna är osynliga och därför ser dockan ut att röra sig av egen vilja. Synonymer till marionett kan vara ett viljelöst redskap, en ja-sägare, en nickedocka.

Du har säkert också träffat på dem. Människor som liknar marionettdockor. De står inte upp för något eget, saknar karaktär, som ständigt låter sig ledas och styras av andra. Det är en konst att kunna leda sig själv. För det krävs eftertanke. Det kräver att man då och då ställer sig frågor som: Var står jag? Vilka är mina värden? Vad vill jag stå upp för?

För vem vill vara som en marionettdocka?bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

 

Foto:Dancing girl http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=1836/by Vlado

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).