Utvecklas mot rikare innehåll och djupare livsvärden

Påsken skapar livsglädje

Jag har alltid tyckt om påsken. Mer än julen faktiskt. Mycket är det kravlösheten som tilltalar mig. På påsken är förväntningarna inte lika höga. Man gör lite mer av det som man har lust till. Det räcker med nära gemenskap, färgglatt påskris och lite enkel påskmat så är familjen och jag själv mer än nöjda.

Bokläsning

Nu är vädret extra fint så det kommer att bli en hel del trädgårdsarbete och så har jag börja läsa en intressant bok ” Välfärd utan tillväxt av Tim Jackson. Efter att ha tagit mig igenom förorden av diverse prominenta personer har jag äntligen kommit till bokens första kapitel som handlar om Bruttonationalprodukten, BNP och hur vi kan se på den. Bokens titel kan nog upplevas som provocerande för en del, men när jag kommit en bit in i boken tror jag att innehållet kan få läsaren att börja fundera kring om det finns andra sätt att mäta tillväxt på. Det ska bli intressant att ta del av Tim Jacksons tankar.

Eftertankar

Eftersom jag älskar naturen så är det viktigt för mig att värna den och försöka skapa ett livsinnehåll som bygger på djupare värden än konsumism och materialism. Det är därför som jag också lanserat bloggutmaningen Berika och värna livet. Jag tror på att ett fördjupat livsinnehåll ger så mycket mer av kunskap, inre växt och eftertanke som på sikt är till gagn för samhället. Vi behöver inte mer varor, vi behöver mer genomtänkta och kvalitativa varor. Vi behöver inte pengar för pengarnas skull. Vi behöver fundera över hur vi vill använda pengarna.

Påskmust eller vatten?

Nu är det påsk och då är vi många som dricker påskmust.Förra året drack vi svenskar 9,6 miljoner liter påskmust skriver Dagens Nyheter i artikeln Must- snart ett måste till påsk. Och detta dricker vi trots att vi är ett av världens rikaste länder när det kommer till tillgång på friskt,rent vatten.

Det viktigaste för mig

Ja, man går här i sin lilla ankdamm och dricker påskmust och undrar vilket bidrag man egentligen ger till världen. Och medan jag funderar på det ska jag njuta av det som är viktigast för mig just nu mina nära och kära.

Tack för att ni finns!

Gula penseer planterade i mängder. En skönhetskick för ögat och själen

Ett svar på ”Utvecklas mot rikare innehåll och djupare livsvärden

  • 23 april, 2011 kl. 7:47 e m
    Permalänk

    Hej! Du har rätt i att påsken är kravlös. Vi har egentligen bara en tradition och det är att barnen får leta reda på varsitt godisfyllt ägg på påskaftons morgon. Det gjorde jag som barn också, så jag har fört vidare traditionen. Hoppas att du har och haft fina lediga påskdagar!

Kommentarer är stängda.