Skapa ditt drömliv med själen i förarsätet

Livskunskap och ett skapande liv

När jag precis börjat blogga det vill säga i september i år så kikade jag runt en hel del i bloggosfären för att se vilka bloggar som jag var intresserad av att följa. En av dem som jag då valde och som jag fortfarande besöker med jämna mellanrum är en blogg som drivs av Karin Nordlander med underrubriken Lycklig på riktigt. Bloggen finns på Måbras hemsida.

Om boken ”Drömliv – lycklig på riktigt”

Orsaken till att jag valde bloggen var att jag tilltalades av rubriken. De förändringar som skett i mitt liv och mina egna livserfarenheter gör att jag inte har samma kriterier på status som den dominerande normen. Jag anade därför att det låg en hel del livserfarenhet och prövningar hos den kvinna som drev bloggen.Så nu har jag då också läst boken som bär titeln Drömliv – lycklig på riktigt. Boken är ett samarbete och skriven av Kajsa Ingemarsson & Karin Nordlander. Innehållet i boken kräver eftertanke och en viktig del i att skapa sitt drömliv handlar menar författarna om att lyssna på sin själ.Ett avsnitt som jag tycker extra mycket om är följande:

”När du släpper taget släpper du inte iväg ansvaret för ditt liv till någon annan. Du stänger helt enkelt av kontrollfunktionen, sinnets övervakning av situationen. Du ger din själ fritt spelrum, och när den får det kan den skapa underverk. Då kan den i ännu högre grad göra dig medveten om storheten i ditt liv och vem du kan vara.”

Vi behöver fylla på vår själ och jag tror att varje själ är unik därför behöver vi olika slags påfyllnad. Själv mår jag  extra bra av vacker musik, vackra färgkombinationer, att lyssna till ett barn som filosoferar över livet eller av levande ljus.

Utveckla kunskapen om livet och kärleken

Jag delar författarnas uppfattning om att det är viktigt att lyssna till sin själ, till sitt inre. Jag tror vi blir generösare då. Frågan är dock vilket utrymme det finns för själen i samhället innan effektiviteten och rationaliteten ska säga sitt. Jag känner djup kärlek till de sjuka, svaga och utsatta för de påminner oss alla om hur sårbart livet är och hur fort vi kan växla roller. Den insikten borde göra oss ödmjuka och värna och vårda livet ömt.Kärleken till livet tror jag är något av det viktigaste som vi har att överföra till den efterkommande generationen. Kan vi skapa ett liv där vi sätter själen i förarsätet, ja då tror jag också att vi skapar ett liv där kärleken får ett starkare fäste. Eller vad tror du som läser detta? Vad ger dig själslig inspiration?

En vintervy över Helgasjön, av Elisabeth Jönsson

4 svar på ”Skapa ditt drömliv med själen i förarsätet

 • 10 januari, 2011 kl. 11:56 f m
  Permalänk

  Denna bok ska jag genast läsa………..
  Din blogg är kanon Elisabeth,kul att få se dej igen, saknat våra förtroliga samtal vid trappen 😉
  kramen stor Febe.

  • 10 januari, 2011 kl. 4:25 e m
   Permalänk

   Tack för din fina kommentar Febe. Ja, boken rekommenderar jag varmt. De allra varmaste hälsningar /Elisabeth

 • 9 januari, 2011 kl. 4:09 e m
  Permalänk

  Fina Elisabeth!
  Tack för alla dina vänliga ord – om du bara visste hur de värmer.
  Jag tror precis som du, att vi blir mer generösa och omtänksamma mot andra när vi lyssnar till vår själ. När vi har kontakt med själen vet vi att vi på ett sätt faktiskt har allt vi behöver – då är det också lättare att ge fokus och kärlek till andra.
  Jag tycker mycket om din blogg.
  Du delar med dig av många klokheter och berikande tankar, tack!
  Kram,
  Karin

  • 10 januari, 2011 kl. 4:23 e m
   Permalänk

   Tack snälla Karin och en varm kram till dig.
   Elisabeth

Kommentarer är stängda.