När livets sårbarhet vänds till livsglädje

Joel är idag tolv år och i mina ögon är han en hjälte. Han har kämpat sig igenom sjukdomen leukemi två gånger. Jag känner starkt att vi alla har mycket att lära av honom och av hans familj.

I samband med kulturnatten i Växjö fick jag möjlighet att möta Joel och hans mamma Gunilla Danielsson som skrivit boken Carpe Diem – Himlen får vänta. Mötet gjorde ett djupt intryck på mig. Vi delade bord på Växjö stadsbibliotek och fick rika möjligheter till samtal. Jag träffade Joel som med brinnande entusiasm följde kvällens bokförsäljning och förde noggrann bokföring.

Carpe Diem – himlen får vänta är skriven av Joels mamma. Den röda tråden i boken är positivt tänkande i svåra situationer trots den svåra kampen mellan liv och död, långa sjukhusvistelser och  återgången till ett vardagligt liv utanför sjukhuset. Hela vinsten av bokförsäljningen går till barncancerfonden och barncancerföreningen.

Joels mamma skriver

Du kan alltid hitta något positivt även om du har haft en dålig dag. Ta tillvara på det positiva och försök att hålla fast vid det.

Säg något positivt till dem i din närhet. Ett leende tillbaka är så mycket värt. Du mår bättre och så gör också din omgivning.

Fokusera på det som är viktigt och försök lägga undan alla ”måsten”. Bättre att genomföra något viktigt riktigt bra än en mängd olika aktiviteter halvhjärtat.

Se livet som en utmaning. Det är aldrig för sent. Dröm! Våga sjösätta dina drömmar. Våga ta för dig! Vänta inte till en annan dag. Vad har du att förlora?

Jag har många fler utmaningar som jag tänker ta itu med. En del kommer att lyckas, andra inte. Men jag ska försöka!

Carpe Diem – Fånga dagen

Text: Gunilla Danielsson, författare till boken Carpe Diem – himlen får vänta

www.joeldahl.blogg.se

FB Carpe Diem – himlen får vänta

Du kan köpa boken via nätbokhandlare som adlibris, Bokus och CDON.com,

Joel har också sjungit in en låt som är skriven av Peter Macho.

Himlen får vänta av Joel på Youtube

Läs gärna också Skapa mening trots kunskap om livets sårbarhet här på Punctum saliens.