Med beundran för det lekande barnet

I ett nyligen publicerat gästinlägg på Kreativitetsguiden skriver jag om betydelsen av att värna och lyssna till sitt inre barn. För det är just här, hos detta barn, som fröet till leken en gång fanns. Att hitta tillbaks till det lekande barnet är en väg för att få tillgång till sin kreativitet.

Jag beundrar barnen. Med mod och fantasi kastar de sig in i sina dagliga äventyr och bygger världar i vilka allt kan hända. Jag blir lycklig av att se barn leka. Jag blir glad av ostädade lekrum för jag vet att här är ett barn ofta mycket lyckligt.

Det är så lätt att inrutade scheman, andras uppfattningar och förväntningar om vad som är möjligt begränsar vår lek och vår inre kreativitet. Jag tror att vi har mycket att lära av barnen bara genom att betrakta och, om vi får, även delta i leken.

Den skapande människan

Den skapande människan är en lekande människa. Med sin skaparglädje och fantasi tillför hon världen något som kanske inte fanns där förut. Att möta skapande människor och att skapa på egen hand ger livsglädje och gör livet både rikt och spännande. Precis som i leken kan det oväntade ske. I leken kan drömmarna förverkligas.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Ett svar på ”Med beundran för det lekande barnet

  • 6 september, 2014 kl. 9:45 e m
    Permalänk

    Stort tack Elisabeth för ett insiktsfullt gästinlägg!

Kommentarer är stängda.