Läsning en inspirerande resa

Orsakerna bakom våra bokval kan se mycket skiftande ut. Någon söker kunskap, en annan underhållning, en tredje tröst. Nästan alltid leder en bok på något sätt, om man ger sig tiden att tänka efter, möjlighet till vidgade perspektiv.

Möten med böcker kan fördjupa, förfina och skapa en ökad förståelse för sitt eget och andras känsloliv. Läsning kan bli en inspirerande resa inom en själv. Jag har tidigare skrivit om betydelsen av att skriva läsdagböcker. Något jag själv gjort i flera år och skrivit om i inlägget Skapa din egen läsdagbok

Skriva ned sina tankar om böcker

Den fråga som jag ofta tycker är mest givande att svara på är: vad tycker du är bra/dåligt med den bok du läst? Här kan man gå in på vilka karaktärer man sympatiserar med och varför. De känslor som möten och miljöer i boken väcker och varför man fastnar för dem. Den känslomässiga aspekten som jag också var inne på i fredagens inlägg är den som jag ofta tycker ger mest.

I Svenska Dagbladet publicerades häromdagen en intressant text Jag vill hinna lägga märke till mitt eget liv.

Vi lever i ett ständigt informationsflöde med lite tid för den stillsamma läsningen. Jag tror, att det just är den stillsamma, reflekterande läsningen, som ger djup till en människas karaktär, som skapar själ och personlighet och bestående kunskaper.

Vi behöver fler läsambassadörer i vardagen. Rekommenderar dig att läsa om varför i boken ”Läsning. Riksbankens Jubileumsfonds årsbok 2013/14”. /Adlbris, Bokus,

2 svar på ”Läsning en inspirerande resa

    • 4 mars, 2014 kl. 7:06 e m
      Permalänk

      Alltid trevligt när det man skriver uppskattas. Tack Catarina!

Kommentarer är stängda.