Fångad i ekorrhjulet?

Fångad i ekorrhjulet. 2010 startade jag inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Jag ville ge plats åt de frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Den gemensamma nämnaren visade sig nog enklast sammanfattas via meningen: Vad innebär det att vara människa i vår tid?

Sedan starten har det skrivits åtskilliga intressanta gästinlägg av olika skickliga skribenter och färgstarka personligheter har porträtterats (skaparglädje och skapande människor)

Så 2016 gav jag via mitt eget förlag, Liv & Tanke Förlag ut boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i

När jag arbetade med boken brottades jag emellanåt med tanken: tänk om innehållet blir för gammalt när boken väl kommer ut? Så visar det sig vara precis tvärtom. Böcker om livskvalitet, vara fångad i ekorrhjulet, viljan att leva enkelt är aktuellare än någonsin.

Vi lever i en av världens mest sekulariserade länder där vi är flera som upplever att prestationen och mätbarheten blivit våra främsta gudar. Frågan är vad som händer med oss som människor i ett sådant samhälle. Vilka värden får stryka på foten och vart tar autenticiteten vägen? I mitt skapande återkommer jag till dessa frågor. Jag ger alltmer plats för de livsvägar som jag tar upp i boken Mer Människa: viljan till skönhet, viljan till kunskap och viljan att göra skillnad.

Jag tar spjärn i mitt ekorrhjul. Ibland ramlar jag tid en stund, men jag märker att jag allt oftare kan stå utanför. Jag hoppas på ett samhälle där vi kan se den stora bilden istället för enskilda livsprojekt där den individuella prestationen och mätbarheten är det som räknas. Jag hoppas! Utan hoppet dör lågan.


Foto:
Hi Speed Means Accelerated Meter And Gauge” from FreeDigitalPhotos.net.