Existentiell närvaro

Planerar inför ett nytt år.

Första dagen på ett nytt år inger mig ofta en känsla av andäktighet. Även om jag vet att tiden är människans påfund så är vi ju alla berörda av den på olika sätt.

Julledigheten ger några dagars välbehövligt uppehåll från vardagens rutiner och snart infinner sig en känsla av existentiell närvaro. Jag tänker på människor jag saknar, på åren när barnen var små och på hur tiden går oavsett om jag vill det eller ej.

Att då stanna upp och se skönheten i tillvaron blir en tröst. Så som när jag betraktar detta underbara fotografi av Halina Larsson som är en otroligt skicklig fotograf och som Punctum saliens regelbundet samarbetar med.

Med tiden med kameran

Njuter av årets första dagar. Hoppas du gör detsamma!

Besök gärna fotografens blogg Med tiden med kameran

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Existentiell närvaro

 • 2 januari, 2015 kl. 4:19 e m
  Permalink

  Ett mycket vackert foto!

  Så skönt att landa i nuet. Vilken vila det är för själen mitt i all villervalla.

  Ett Gott Nytt År önskar jag dig!

  Kram/Anna-Karin

Kommentarer inaktiverade.