Bejaka våra olikheter

Vad vore livet utan möten oss människor emellan?

Tänker på hur levande man kan känna sig i mötet med en annan människa. Hur härligt är det inte när energierna stämmer? Visst blir man upplyft och glad?  Men att fundera över är också hur nedslagen man kan bli då man känner av missunnsamhet och bitterhet.

I olikheterna ligger skönheten

Tänker på hur jämförelser ofta ställer till det. Vi tittar på varandra, jämför med varandra istället för att se oss var och en som de unika individer vi är. Det låter så enkelt, men är ofta så svårt. Här kan vi börja med oss själva, fundera över vilken människa i min närhet vill jag lyfta idag? Att bara pysa ut bitterhet och missunnsamhet varhelst man kommer leder inte till något gott. Allra minst leder det till förändring av ens egen livssituation. Istället gräver bitterhetskänslorna djupa hål som urlakar livsglädjen.När vi bara ser svart blir inte livet vackert.

I olikheterna ligger skönheten, i mångfalden nyanserna. Vad vore livet utan möten oss människor emellan? För att möten ska bli rika tror jag vi måste våga mötas i nyanserna, bejaka våra olikheter. Häri ligger en verklig utmaning. Jag tror på ödmjukhet inför sanningen.

Foto till detta inlägg är taget av Halina Larsson.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens