Skrivprocessens kreativa fas

Är just nu inne i en av mina mest kreativa faser under skrivprocessen hittills i arbetet med kommande bok. Bearbetar och redigerar, omformulerar, stryker och nyanserar ord och meningar. Det tar tid och det kräver eftertanke.

Njuter av skrivandet och orden, känner att jag finner uttrycken. En process jag stannar i ännu ett tag.

Sedan jag fått mitt manuskript i retur från min kloka lektör (som jag kommer att nämna längre fram) och även registrerat Liv&Tanke Förlag är det så mycket som har lossnat. Jag är ett med skrivandet och skapandet.

Här på Punctum saliens ligger flera spännande inlägg på vänt; gästinlägg, bloggtips, nya återförsäljare och andra inlägg som jag hoppas att du som följer sajten ska finna inspirerande.

I år har jag valt att inte medverka på Kulturnatten i Växjö. Behöver ro och reflektionstid. Bilden till detta inlägg är från min medverkan förra året då jag fick förmånen att ha skrivarstuga hos Sensus i Växjö. Många trevliga besök när Växjö inspirerade skribenter.

Då jag arbetar som gymnasielärare är mina dagar fyllda med inspirerande elevmöten. Punctum saliens ägnar jag mig åt när andan och lusten faller på, men framförallt som en källa för skaparglädje och för att förmedla själslig inspiration.

Men kreativitet kräver också vila. Önskar dig som läser en fin helg. Och faller andan på kanske det blir något ytterligare inlägg till helgen. Tacksam över möjligheten att få njuta av den stundande helgen.

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens