Skrivprocessen bakom boken Mer Människa

Är du nyfiken på skrivprocessen bakom boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i?

Om skrivprocessen

I ett nyligen publicerat gästinlägg för Allt om skrivande berättar jag om hur innehållet i min senaste bok Mer Människa sakta växt fram alltsedan jag startade inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens 2010.

Redan när jag startade projektet hade jag en tanke om en bok vars innehåll skulle bygga på grundtankarna hos Punctum saliens. Nu blev det två mindre bokprojekt innan boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i kom ut. Kanske är det så med kreativiteten? När väl flödet är igång gäller det att gripa tillfällena i flykten, annars hade inte böckerna Berika och värna livet: tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration och Kulturdagboken blivit till.

Allt om skrivande

Allt om skrivande är en webbtidning för vilken Petra Ariton är redaktör. Via Allt om skrivande får läsaren inspiration och tips för sitt skrivande – helt gratis. Petra Ariton är också författare, men under senare år främst förläggare på Ariton förlag, ett förlag som hjälper författare att förverkliga sin bokdröm. Petra har för Punctum saliens skrivit ett gästinlägg i vilket hon utförligt berättar om sin verksamhet som bokdrömsmöjliggörare. Sedan dess har hon tillsammans med sin man också startat upp Skillinge Bokotek, en kombinerad bokhandel och bibliotek.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens