Författarskap och textbearbetning

Under 2016 planerar jag ge ut min nästa bok genom Liv&Tanke Förlag. I ett tidigare inlägg skrev jag om Skrivprocessens kreativa fas.

Nu har jag gått igenom boken i sin helhet, redigerat, bearbeta texten, omformulerat vissa meningar, byggt ut andra delar, sett över eventuella korrekturfel med mera. En modell för textredigering finner du förresten här på Punctum saliens i inlägget Kunskap om textredigering.

Min tanke är nu att manuskriptet ska få vila ett tag, innan jag ser över det igen och därefter börjar med formgivningen av boken.Författarskapet går framåt med små, små steg i taget.

Förresten, är du nyfiken på att själv skriva en bok, kanske en novell eller en roman? Då vill jag tipsa dig om ett intressant inlägg här på Punctum saliens av författaren Maria Bielke von Sydow, Hur hittar jag den röda tråden i mitt skrivande.

Fotografiet till dagens inlägg, en hälsning till våren, är taget av Halina Larsson, som också var medverkande fotograf i boken Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

Besök gärna Halinas blogg Med tiden med kameran.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

 

 

droppar
Foto:Halina Larsson

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

2 reaktioner till “Författarskap och textbearbetning

Kommentarer inaktiverade.