Författarskap och textbearbetning

Under 2016 planerar jag ge ut min nästa bok genom Liv&Tanke Förlag. I ett tidigare inlägg skrev jag om Skrivprocessens kreativa fas.

Nu har jag gått igenom boken i sin helhet, redigerat, bearbeta texten, omformulerat vissa meningar, byggt ut andra delar, sett över eventuella korrekturfel med mera. En modell för textredigering finner du förresten här på Punctum saliens i inlägget Kunskap om textredigering.

Min tanke är nu att manuskriptet ska få vila ett tag, innan jag ser över det igen och därefter börjar med formgivningen av boken.Författarskapet går framåt med små, små steg i taget.

Förresten, är du nyfiken på att själv skriva en bok, kanske en novell eller en roman? Då vill jag tipsa dig om ett intressant inlägg här på Punctum saliens av författaren Maria Bielke von Sydow, Hur hittar jag den röda tråden i mitt skrivande.

Fotografiet till dagens inlägg, en hälsning till våren, är taget av Halina Larsson, som också var medverkande fotograf i boken Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

Besök gärna Halinas blogg Med tiden med kameran.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

 

 

droppar
Foto:Halina Larsson

2 svar på ”Författarskap och textbearbetning

Kommentarer är stängda.