Bokreleasen närmar sig

Bokreleasen närmar sig, en händelse jag ser fram emot. Men att ge ut en bok kan liknas vid en känslomässig berg- och dalbana och att sedan göra det via eget förlag kan få mig att fundera över om jag är riktigt klok.

Och ändå, det är ju detta jag vill. Varför ska jag ge avkall på mina drömmar? Orden och lusten att skriva har följt mig genom livet. Skrivandet formar och ger gestalt åt min verklighet. Mina texter har publicerats i skiftande sammanhang. Åtskilliga recensioner, reflektioner, referat, artiklar, reportage, krönikor, blogginlägg, uppsatser, rapporter och inte minst elevuppgifter har författats genom åren.

Men inombords har jag ständigt burit en längtan om att få uttrycka det som ligger mig allra närmast om hjärtat; frågorna om livet och existensen.

Med Punctum saliens tog jag första steget i denna riktning. Nu ger jag ut den bok vilken jag burit med mig inombords under flera år: Mer Människa – Tankar om livet och den tid vi lever i.

Det är ingen enkel process att ta sig igenom, att författa och ge ut en bok. Den inre kritikern och det inre lekande barnet har varit tvungna att komma överens. Nu återstår hur det jag skrivit kommer att tas emot. Varje författares dröm är, tänker jag mig, att bli läst. I bästa fall också ge någon form av avtryck och skapa dialog.

Inom några dagar anländer böckerna från tryckeriet.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).