Maria Björk vill ingjuta mod och inspirera oss att pröva nya personliga vägar

Maria Björk vill genom sina föreläsningar inspirera och verka för att vi var och en ska få utvecklas och växa som människor och individer. I dagens gästinlägg på Punctum saliens skriver Maria bland annat om hur vi med mer fokus på att leva här och nu kan skapa en personlig förändring.

Genom tillit till sin egen förmåga och en bra självkänsla får individen en ökad medvetenhet och insikt om vem man är och vad man vill med sitt liv, berättar Maria och säger vidare att det är först när vi förmår stanna upp i nuet som vi kan varva ner och uppmärksamma vad som pågår i vårt inre och i omgivningen. Första steget till en personlig förändring sker, menar Maria, när vi börjar reflektera över hur vi tänker och känner i olika situationer.

– Med en ökad självkännedom om dig själv kan du finna dina inre drivkrafter som motiverar dig till att våga ta steget framåt.

Maria Björk har skrivit dagens gästinlägg med utgångspunkt från sin inspirationföreläsning, Jag kan, Jag vill, Jag vågar. Med inlägget vill Maria inspirera oss att våga tänka i nya tankebanor och börja reflektera över vilka vi är, vad vi egentligen behöver och hur vi aktivt kan arbeta med oss själva för att leva det liv vi helst vill leva.

Jag Kan, Jag Vill, Jag Vågar!      

Av Maria Björk, föreläsare

Ingen ska få hindra eller begränsa mig i min egen personliga utveckling. För det är bara jag som vet vad jag kan, och vad jag vill, för jag är jag och duger precis som den jag är, en viktig person som är både unik och värdefull – jag kan se mitt egenvärde. Att bara bli accepterad för det jag gör eller presterar beskriver inte vem jag är som person, utan jag vill vara älskad för den jag är.

 Livet prövar mitt tålamod och uthållighet. Jag kan hela tiden höra orden som ekar tyst i mitt inre; kom ihåg att lita på dig själv och din egen förmåga. Du har alla de inre resurser du behöver för att möta världen utanför. Ta nu första steget, för det här kan vara början på någonting nytt, en inre och personlig resa på livets väg.

Vem är jag? Vad vill jag? Vart är jag på väg? Att lyssna till mina behov handlar om att lära känna mig själv och att ta reda på vad jag behöver förändra eller förbättra i min vardag. Jag behöver mera tillit till mig själv och till min egen förmåga, för om inte jag respekterar mig själv hur kan jag då förvänta mig att min omgivning ska göra det. När jag vet vad jag vill är det mycket lättare att motivera mig själv till en personlig förändring. Första steget till en förändring sker genom reflektion,  att vara medveten om vad som intresserar eller skapar glädje i min tillvaro. Det är svårt att skapa en förändring om jag inte är medveten om vad jag vill och vad jag har för behov. Det handlar om att lära känna mig själv.

Nej, ingen ska få döma eller nedvärdera mig. Om de gör det ska jag stå upp för mig själv och visa alla att jag vågar, är modig och känner mig stark. Jag håller fast vid mina drömmar. Mina drömmar kommer att ta mig dit jag vill och göra mig till den person jag vill vara – mitt sanna JAG. Jag stannar upp för att varva ner i min vardag och för att öka min medvetenhet om vad som är betydelsefullt och viktigt i mitt liv – för jag vill leva mera här och nu! Jag tar ansvar och gör aktiva val för jag riktar min uppmärksamhet på det som får mig att må bra. Genom att fokusera på det som är positivt så förstärker jag även det som jag vill uppnå, och jag har tillit till att allt är möjligt!

Jag kan mer än vad jag tror eller är det så att jag inte använder min fulla kapacitet, mina inre resurser och min egen förmåga till att utvecklas och växa som människa?  När jag tvekar så vet jag att jag är på rätt väg, att våga möta det okända och det som känns obekvämt. En bekräftelse på att jag håller på att bryta mönster och ändra mina gamla vanor och till slut kan jag känna en inre trygghet till att livets utmaningar för mig framåt och att jag utvecklas i rätt riktning. Att genomföra en personlig förändring kommer att ta tid,  men jag vet att både du och jag, vi alla KAN, vi VILL och vi VÅGAR!

Kom ihåg att DU är viktig och betydelsefull – du har ett EGENVÄRDE!

Maria Björk     

Projektledare och Inspirationsföreläsare

Dagens reflektion från Maria

Att se möjligheter till utveckling är att våga ta steget mot det okända som blir en utmaning men öppnar upp för det ”nya” att komma in i ditt liv. Så VÅGA TA STEGET!

Om Maria Björk

Maria Björk är projektledare och arbetar med olika hälsofrämjande projekt som är förebyggande för barn och unga inom skolan. Hon är inspirationsföreläsare och vägleder till personlig utveckling genom sina föreläsningar om stresshantering, mindfulness, livsstilsförändring och mental träning. Som ambassadör för 2.6 miljonersklubben i Sundsvall engagerar hon sig för kvinnors hälsa och välbefinnande.

Ett varmt tack Maria Björk för ett intressant gästinlägg.

Som tack får Maria två böcker av två olika författare som på detta sätt valt att sponsra detta gästinlägg, Alternativt Eden av Rose-Marie Grundström-Linder och Sanningens ögonblick av Jivan Wells. Mer om dem kan du läsa i inlägget Inspirerande böcker i sponsorgåva.

 

 

 

 

 

7 svar på ”Maria Björk vill ingjuta mod och inspirera oss att pröva nya personliga vägar

 • 12 november, 2012 kl. 5:30 e m
  Permalänk

  Tack Maud för du har varit inne här på Puctum saliens hemsida och läst mitt gästinlägg där jag har utgått ifrån min egen Inspirationsföreläsning ”Jag kan, Jag vill, Jag vågar”. Det är roligt att läsa att du uppskattar mitt inlägg!

  Kram maria Björk

 • 11 november, 2012 kl. 4:24 e m
  Permalänk

  Tack för ett viktigt inlägg.

 • 5 november, 2012 kl. 10:00 f m
  Permalänk

  Ett stort Tack till dig Vargkvinnan och vad roligt att du uppskattar mitt inlägg, jag blev glad att läsa att du speciellt gillade textraderna ……. När jag tvekar så vet jag att jag är på rätt väg, att våga möta det okända och det som känns obekvämt.

  Kram med vänlig hälsning Maria Björk
  .

 • 5 november, 2012 kl. 2:11 f m
  Permalänk

  Underbart inlägg! Jag gillade speciellt delen att när man tvekar så vet man att man är på rätt väg.
  Den här bloggen är verkligen bra att ha men lite trist att det ofta tar sån lång tid för sidan att ladda.

  Varma hälsningar Vargkvinnan.

  • 5 november, 2012 kl. 9:01 f m
   Permalänk

   Tack för kommentar! Laddningstiden för sidan har jag tittat en hel del på. Jag har märkt att det har stor betydelse vilken tid på dygnet det är, men också vilken webbläsare man använder och bredbandshastigheten. Jag har rensat bort en del som jag vet tar tid såsom att ladda upp en del bilder, samtidigt är det alltid en avvägning man får göra mellan bildkvalité och uppladdningstid. Jag ska studera detta vidare. Trevligt med ditt besök och Punctum saliens har också en FB-sida som du är varmt välkommen till.
   Mvh Elisabeth Jönsson

 • 2 november, 2012 kl. 11:28 f m
  Permalänk

  Tack Rose-Marie för dina fina kommentarer om mitt gästinlägg det glädjer mig att du uppskattar min text! Jag ser fram emot att få läsa din bok Alternativt Eden och många kramar till dig / Mvh Maria Björk

 • 1 november, 2012 kl. 8:00 e m
  Permalänk

  Vilket inspirerande och positivt inlägg! OCH VIKTIGT !!! Vi människor behöver ibland påminnas om att vi duger som vi är och att vi kan och vågar mer än vi tror! Varmt tack för den påminnelsen!
  Jag skickar boken i morgon! Kram

Kommentarer är stängda.