Möt kreativa,färgstarka personligheter

Skaparglädje och skapande människor

Detta inlägg uppdaterades senast den 26 juni  2013. Ta del av inspirerande inlägg i serien ”Skaparglädje och skapande människor”

De flesta av oss bär med sig ett inre behov av att skapa något utifrån egna idéer. Kanske skriva en berättelse, designa och snickra ett bord, måla en tavla eller planera och skapa en tilltalande rabatt i trädgården. Vi mår bra av att skapa.

”Konstens och de estetiska upplevelsernas betydelse för människans hälsa ägnas allt större uppmärksamhet i samhället. Konstupplevelser kan då de berör människan ge kraft och vila men också nya perspektiv på livet.”läser jag på Folkhälsans förbunds hemsida.

Kulturen i stort har en viktig uppgift att utveckla och inspirera själen ,ämnen som jag gärna och ofta återkommer till. Min grundtanke är att Det behövs kreativa positiva krafter runtomkring för att vi ska må bra och själva vilja ge positiva bidrag till världen.

Inte minst viktigt är det att vi värnar barn och ungdomars naturliga kreativa potential på olika sätt.Något som jag personligen också eftersträvar ska genomsyra mitt lärarkall. Det är ju också glädjen i processen att skapa något eget för att därigenom vidga mina kunskaper och utvecklas som människa som gör att jag driver den här bloggen.

På Punctum saliens möter du kreativa och färgstarka personligheter att inspireras av.

Tavlan är målad av Marika Morthensson som också tagit bilden.

 

2 svar på ”Möt kreativa,färgstarka personligheter

 • 17 januari, 2011 kl. 2:52 e m
  Permalänk

  Det var en fin idé! Instämmer i dina tankar om kreativitet och skapande.
  Tack för en bra blogg, jag kommer att återvända fler gånger!

  • 17 januari, 2011 kl. 4:13 e m
   Permalänk

   Vad glad jag blir! Jag var inne och kikade på dina smycken och blev nyfiken.

Kommentarer är stängda.