Kreativt möte med Maria Bielke von Sydow

Vi träffas en småregnig sommardag i mitten av juni på ett café i centrala Växjö och det blir ett kreativt möte för idé- och erfarenhetsutbyte.
– Jag håller på att ställa om mig inför flytten till Vetlanda, berättar Maria Bielke von Sydow för mig och fortsätter;
– Det blir som att starta om på nytt, en ny plats med nya människor att lära känna, en möjlighet.
2009 säger Maria Bielke von Sydow upp sig från en trygg anställning inom utbildningsbranschen. Hon börjar skrivarutbildningar och snart börjar raderna till hennes första roman ta form.
Maria bestämmer sig för att starta eget förlag, BIMA-förlag och ger ut sin första roman;
”Ingmar Bergman kände aldrig skuld”.
Nyligen kom uppföljaren och andra boken till det som ska bli en trilogi ut, ”Lorem Ipsum”.
Romansviten behandlar temat; frigörelse från skuld, försoning och återhämtning.

En kvinna som lyssnar till sig själv med mod att göra det som känns rätt,  även om det innebär en risk, sitter mitt emot mig och jag lyssnar med stort intresse på hennes berättelse om hennes främsta livspassion, författarskapet och vägen till ett eget förlag.

-När mina barn var små dog min mamma på grund av cancer. Sjukdomstiden var kort. Jag blev obehagligt medveten om att livet inte är oändligt. Det blev startskottet som fick mig att satsa fullt ut på mitt författarskap. Sen har jag en fantastisk och stöttande man, annars hade författarskapet inte varit möjligt,

signeringMariaBielkevonSydow

Mer om Maria Bielke von Sydow

”Ingmar Berman kände aldrig skuld” Adlibris, Bokus

”Lorem Ipsum”, Adlibris, Bokus

Fler kreativa, inspirerande och färgstarka personligheter kan du läsa om i serien ”Skaparglädje och skapande människor, klicka här.

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).