Skapa banners

Skapa en egen banner

Det finns flera olika bild- och redigeringsprogram genom vilka du kan skapa en egen banner för din sajt. En banner är en liten annons som placeras i förslagsvis widgetfältet på en hemsida eller en blogg.

Vad kan du använda dina banners till?

Ge din blogg/hemsida ett personligt utseende genom den visuella kommunikationen. Välj enhetliga färger och typsnitt som harmonierar med ditt företags grafiska profil.

Koordinera ett utbyte med andra bloggare där era respektive banners syns under en begränsad eller längre period. På så sätt gör ni också reklam för varandras sajter och ger varandra nya besökare.

Den enkla bannern till detta inlägg är skapad på bannerfans.com och tog några minuter att göra. Inte riktigt så proffsigt som med Photoshop, men med lite mer tid och arbete än vad jag la ner kan det nog bli hyfsat bra.

De svenska bokstäverna å,ä,ö saknas i flera av de typsnitt som går att välja så du får tänka på dina formuleringar. Det går även  att ladda upp bilder till din banner. För nedladdning av din banner inför publicering rekommenderar jag JPG-format.

Lycka till med ditt digitala skapande!