Referenser

Punctum saliens har fått en del uppmärksamhet i media. Mer om detta har du möjlighet att läsa på sidan om publicitet.

För att ta del av de olika evenemang som Elisabeth Jönsson och Punctum saliens engagerat sig i besök Kreativa samarbeten.

Det finns en del sidor och bloggar som Punctum saliens följer mer regelbundet eller har arbetat upp ett samarbete med. Vilka de är finner du på sidan länkar.

Några åsikter om www.punctumsaliens.se:

”En ström av kreativitet som rycker tag i mig, men får mig även att stanna upp och fundera ett litet tag. Ett andrum men samtidigt en tankebank där olika skapande och spännande människor inspirerar och väcker upp känslor. Just denna balans, yin och yang, behöver alla våra sinnen för att må bra. Tack Elisabeth Jönsson för att du skapar denna flod av tankenäring genom din fina hemsida!”

Ann Dohse Svenskt Uppfinnaremuseum

“Punctum Saliens inspirerar till eftertanke och förundran i vardagen, genom egna tankeväckande funderingar, men också genom intervjuer med och gästinlägg av andra intressanta och kreativa människor med olika bakgrund och inriktning i livet. ”Låt tusen blommor blomma!” är en devis som jag tycker passar in på denna fina sida, som lyfter fram många röster och perspektiv och även inbjuder till kreativt nätverkande.”

Maria Estling Vannestål
Livstid www.livstid.net

”Det finns en verklighet bortom det iakttagbara. Den består av tankar, känslor och skönhetsupplevelser – allt det där viktiga som gör oss till människor. Det är en sann lisa för själen att hitta en plats där tiden saktar in och vardagens ständiga brus ersätts av en stilla reflektion över livet som en möjlighet, prövning och gåva. Punctum Saliens är en sådan andens oas. Vackra bilder och tänkvärda texter skapar en vacker helhet som inbjuder till betraktelser över vad det innebär att vara människa i ett evighetsperspektiv – då, nu och i framtiden.”
Olle Larsson, fil. dr. i historia, författare

“ Via nätverket Qoola Qvinnor kom jag i kontakt med Elisabeth Jönsson och hennes projekt Punctum saliens.  Det var en riktig lyckoträff för mig. Som skapande människa behöver jag fylla på mina depåer av kreativitet, närvaro och livsfilosofiska funderingar. Punctum saliens känns äkta, livsbejakande och tänkande. Där kommer jag i kontakt med likasinnade och där når jag fram. Sidan inspirerar mig och det är den springande punkten. Tack för en underbar sida! ”

Siv-Britt Mangi
Ordlusta

”Att vara och leva som konstnär kan ibland upplevas som ett utanförskap och därför är det fantastiskt att hitta någon/några som förstår att drivkraften för min kärlek till konstarten är passionen. Man behöver hela tiden syrgas till denna passion och det finner jag på Punctum saliens.”

Janne Schaffer, musiker och gitarrist Janne Schaffer.se

“Elisabeth skriver att hon vill dela med sig av själslig inspiration och kreativ näring. Detta är något som jag verkligen kan skriva under på. Att ta del av hennes utmaningar och underfundiga tankar väcker skaparlust och hennes funderingar ger många gånger den balans som själen söker.”

Malou Thorman
Liv Lust Balans livlustbalans.se

”Punctum saliens är en otroligt välskriven inspirations- och kulturskrift som spänner över många intressanta områden. Här lyfts kreativa personligheter fram, böcker recenseras och man får bra tips om böcker och andra kulturella projekt och aktiviteter. Det är både lustfyllt och utvecklande att läsa artiklar, porträtt, bloggen och mycket annat i Punctum saliens. Kreativitet och skapande kan ta dig hur långt som helst och i detta sammanhang är Punctum saliens en berikande källa!”

Ingrid Tollgerdt-Andersson fil.dr., forskare och författare. www.tollgerdt.se

Sagt och skrivet om böcker i Punctum saliens regi

Mer Människa:tankar om livet och den tid vi lever i

Berika och värna livet: tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

Kulturdagboken

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.