Tankar inför hösten 2013

Sommaren och semestern börjar gå mot sitt slut. Efter några veckors välbehövlig vila känner jag hur skaparlusten återvänder. Jag är redo att möta mognadens årstid och dess möjligheter.

Jag hoppas du har haft rika möjligheter att njuta ditt otium under sommaren och fyllt på dina depåer av mänsklig värme och gemenskap, sol och näring.

Under hösten kommer jag att dela med mig av flera personliga kulturspeglar med fokus på bland annat Wien ur olika aspekter och ett besök på Carl Larsson gården. Wien är intressant, inte minst för att staden var centrum för det Habsburgska riket som dominerade stora delar av Europa under flera århundraden fram till början av 1900-talet. Wien var en kulturell smältdegel som attraherade konstnärer och kompositörer.

Planerat för hösten är också personliga inlägg med reflektioner kring samtiden och den tid vi lever i. Du kommer vidare kunna läsa artiklar av gästkribenter som tangerar det innehåll som tas upp på Punctum saliens. Det blir också något inspirerande personporträtt.

Några kulturarrangemang och föredrag är inplanerade och dem kommer jag att berätta mer om allteftersom.

Ny webbutik

Jag har tagit beslutet att stänga ner den tidigare webbutiken, där jag varit återförsäljare för andras produkter. Det har varit ett mycket givande samarbete, men tagit fokus för det som jag vill fokusera på, det egna författarskapet och skapandet.

En ny webbutik är nu öppen i vilken jag erbjuder kort och böcker inspirerade av innehållet på Punctum saliens.

Varmt välkommen till en inspirerande höst med möjlighet att utforska nya områden och tankebanor med möjlighet till berikande virtuella samtal.

Elisbeth Jönsson

Ansvarig utgivare

Till Punctum saliens Facebook

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

2 reaktioner till “Tankar inför hösten 2013

 • 9 augusti, 2013 kl. 9:53 f m
  Permalink

  Wien besökte jag som 14-åring. Var på väg att bli inlåst i Franz Josephs gravkammare. Det skulle jag vilja blogga om någon gång. 🙂

  Lycka till med projekten och Punctum Saliens och en härlig höst önskar jag dig!

  Kram/Anna-Karin

 • 8 augusti, 2013 kl. 9:24 e m
  Permalink

  Välkommen tillbaka efter semestern. Jag ser fram mot spännande läsning under hösten.

Kommentarer inaktiverade.