Sommartider och höstens evenemang

Sommartider och höstens evenemang. Sommar- och semestertider, möjlighet att njuta av kravlös ledighet. I stillheten får nya idéer spira. Jag önskar dig som följer Punctum saliens en riktigt skön sommar. Vill också passa på att tipsa om några inspirerande evenemang under sommaren och hösten 2017. Se också sidan På gång 2017  för aktuella nyheter.

Kittebo kursgård och skogscafé erbjuder en stillsam och avkopplande miljö med olika hälsa- och kulturaktiviteter. Sedan ett år tillbaka har jag utvecklat ett samarbete med Eva Fodor Velander och Sven Velander som driver kursgården. I sommar erbjuder de bland annat sommarkurs med fokus på hälsa och livsstil/aktuellt/Kittebo.

Författarrum och fotoutställning

Inom ramen för kursgårdens verksamhet finns Kittebo Författarrum som jag är en av medlemmarna i. Medlemmarnas böcker finns till försäljning på kursgården. Kultur och hälsa är sammanhållande teman för Eva och Svens livsengagemang. Musik, teater, foto, litteratur går som en röd tråd genom verksamheten. I sommar har du på Kittebo även möjlighet att se en utställning med illustrationer och fotografier av  Rune Velander (Svens far – foto), Johan Ragnarsson (illustrationer) och undertecknad.

Tre fotografier har jag med vid denna utställning varav ett är ”Fioler i rabatten.

Jag ser henne framför mig, farmor Hilma, som spelade fiol till husbehov i början av förra seklet. Fiolen gick i arv och tavlan är en hyllning och ett uttryck för den tacksamhet jag känner för musiken och att få vara en del av ett musikaliskt arv. Omsluten av sommarens jasminblomning spelar fiolen minnenas toner. Fotografi, bildbearbetning och text: Elisabeth Jönsson

Sommartider och höstens evenemang

Kultur- och berättardag

på Kittebo kursgård och skogscafé

Den 20 augusti är det också kultur och berättardag på Kittebo kursgård. Programmet inrymmer berättande, musik och kreativa aktiviteter. Det kommer att finnas något för alla åldrar. Mer om denna dag och hur du gör för att boka din biljett finns att läsa på Sensus hemsida/ kultur- berättardag och via evenemang för Växjö kommun/ berättardag- Kittebo.

Kulturdag Kittebo 2017

Författarkväll i ord och ton

Hållbara relationer och livskvalitet

Och den 27 september blir det ännu mer djup och fokus på livskvalitet då jag samarbetar med Ingrid Tollgerdt- Andersson och Hans Parment i en författarkväll i ord och ton på temat Hållbara relationer och livskvalitet. Mer om detta evenemang kommer att läggas ut under sensommaren. Boka din biljett redan nu via Sensus/ Angeläget – Hållbara relationer och livskvalitet.

Väl mött igen i augusti och en riktigt fin sommar önskar jag dig.

Ingrid Tollgerdt- Andersson har för Punctum saliens skrivit flera intressanta gästinlägg. Inför höstens boksläpp av Relationer- himmel eller helvete bloggar hon regelbundet på Tollgerdt/blogg.

För ytterligare information om Ingrids livsengagemang se Tollgerdt.se

Ingrid är till min stora glädje återigen aktuell med ett gästinlägg här på Punctum saliens i höst inför evenemanget i Växjö.

Mer om Hans Parment blir det också i ett kommande inlägg framöver. Vill passa på att också här på Punctum saliens gratulera Hans som i år tilldelats Växjö kommuns kulturpris.

Se också Hans Parment, Italienska palatset Växjö

För omslagsbilden till detta inlägg svarar Carina Ståhl, konstnärlig fotograf på Gyllenljus. Carina har tagit omslagsbilden till min bok Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

Nästa inlägg på Punctum saliens publiceras under augusti 2017.