Småländsk bokhörna

Hos ”Chocolat och Antikt” i Lammhult

Nu kan kunder till butiken ”Chocolat & Antikt” i Lammhult botanisera bland böcker i en småländsk bokhörna.  Initativet är Anna Wikings som tillsammans med sin man Sören Berger driver denna butik i Lammhult. Tack till Anna som också tagit in boken ”Berika och värna livet” till försäljning i butiken.

I helgen var det releaseparty för familjen Wiking. Tre skrivande syskon och Marianne Wiking, svägerska till Anna Wiking var på plats för att berätta om sina nyligen utgivna böcker.

Det är via föreningen Egenutgivarna och Astrid Ahlberg Wiking som jag fick kontakt med Anna. Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara vid releasefesten men det hade Maria Bielke von Sydow och mer om den har du möjlighet att läsa här.

Däremot fick jag ett trevligt samtal dagen innan festligheterna med tre av författarna.

Familjen wiking, en skrivande släkt
Från vänster: Staffan Wiking, Marianne Wiking (hustru till Staffan) och Anna Wiking.

Staffan Wiking har ett förflutet som hjälpsamordnare inom Röda Korset. I boken ”Per Sunds förunderliga äventyr” får vi möta Per och hans vänninga Petra som på nära håll upplever vardagens grymma verklighet i ett krigshärjat Somalia.

Marianne Wiking bestämde sig för att mitt i livet omskola sig till präst och har varit verksam präst sedan 1997. Marianne Wiking har tagit fram en fotobok med bilder från Kenya och valt bibelcitat vilka hon presenterar i ”Min egen bok från Kenya”.

Anna Wikings bok var på väg att ges ut för trettio år sedan, men av olika skäl blev det inte så. Nu finns den i tryck, ”Pannkaksfolket”, en barnbok med tillhörande spel.

Astrid Ahlberg Wiking är författare till den fjärde boken som är första delen i en fantasyserie, vilken bär titeln ”Porten”. Mer om Astrid på hennes blogg, som du kommer till genom att klicka här.

( Astrid anlände senare under dagen och är därför ej med på bilden ovan.)

wiking

PS! Boken ”Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” finns nu också i den småländska bokhörnan hos ”Chocolat & Antikt”.