Qoola Qvinnor anordnar IRL-träffar i Växjö

Den 20 mars är det premiärträff för Qoola Qvinnor Växjö.

Första Qoola Qvinnor-träffen i Växjö blir på Askelyckans konditori och  Siv Thuresdotter ansvarig och grundare för nätverket Qoola Qvinnor medverkar.

Jag har fått förtroendet att vara Qoola Qvinnor ambassadör, vilket innebär att jag är nätverkets kontaktperson i Växjötrakten. Har du idéer och vill medverka till exempel med ett kortare föredrag vid en Qoola Qvinnor träff är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

Övriga föredragshållare vid premiärträffen blir:

Livstidsverkstaden med Maria Estling Vannestål och Sara Norrby Wallin som du kan läsa mer om på Livstid.net.

Kreativa uttryck med Maria Henell, Maria Henell Design

Jag kommer även i samband med denna träff att berätta om Punctum saliens under rubriken kultur för hälsa och själslig inspiration (Om Punctum saliens).

Det blir också mingel och Qoola Qvinnors visitkortslotteri.

Om nätverket Qoola Qvinnor

Nätverket Qoola Qvinnor började med en blogg. Siv Thuresdotter ville där lyfta fram kvinnor, visa på förebilder och ge såväl sig själv som andra inspiration. Nätverkandet tog fart och växte fram med hjälp av sociala medier och tusentals kvinnors engagemang.

Qoola Qvinnors nätverk är unikt på så sätt att vi erbjuder kvinnor att nätverka både på webben som IRLQ Vår paroll är ”Qoola Qvinnor skapar unika möten” och ”Qoola Qvinnor – det givande nätverket” Viktigt är vidare ”Sharing is caring” eftersom vi får så mycket mer tillbaka om vi själva börjar med att ge, berättar Siv Thuresdotter.

Är enbart kvinnor välkomna?

– Jag har medvetet valt att rikta mig till kvinnor. Detta då många sedan starten gav mig feedback på att den gemenskap och stämning som vi har till stor del beror på att vi alla är just kvinnor och därigenom redan upplever samhörighet och förståelse. Vi stänger inte ute män vi har faktiskt några som regelbundet deltar genom att delta i dialog på webben eller stötta och supporta våra IRL träffar när de rekommenderar sina fruar eller kvinnliga kollegor och vänner att gå med! Ingen man har tyckt illa om mitt val att nätverka mot enbart kvinnor , tvärtom.

Kostar det något att vara med?

– Det är gratis för alla att vara med. Däremot kan företagare lösa företagsmedlemskap, kostar 59 kr per månad. Där finns mervärden att hämta via sitt företagsmedlemskap – både online och via våra träffar. Mer om det finner du på hemsidan.

Vilka är dina framtida mål och visioner för Qoola Qvinnor Siv?

– Oj vilken underbar fråga!

Att QQ skall bli nationellt framgångsrikt och erkänt, att våra inspirations- och nätverksträffar ska erbjudas alla kvinnor från Kiruna i norr ända ner till Ystad i söder! Den dag jag finner ”rätt” sponsor så är den saken inga problem . Jag har dock redan tackat nej till ett par förslag. Jag jobbar långsiktigt och är oerhört mån om att fortsätta jobba med utgångspunkt från äkthet och hjärta. Därför är det viktigt att alla som engagerar sig också får möjlighet att bidra till utvecklingen av nätverket. Jag vill jobba mycket mer med välgörenhet och ser stora möjligheter att  via kvinnors entreprenörskap och kreativitet nyttja en slags Pay it Forward – princip till förmån för svaga och utsatta samhället.

Under året anordnas flera träffar i Qoola Qvinnors regi runt om i landet. Nuvarande ambassadörer:38bf6e198d6986054cbf57dc3edbd491_XL

 

Läs mer om Qoola Qvinnor på

Qoola Qvinnor.se

Qoola Qvinnor Facebook

På Facebook finner du också ett flertal grupper för Qoola Qvinnor som du kan medverka och nätverka genom.

Av Elisabeth Jönsson