Punctum saliens önskar Glad och inspirerande påsk 2013!

Några fina dagar av ledighet ligger framför många av oss och åtminstone i Växjö har vårsolen tittat fram. Snön börjar så sakteliga släppa sitt envisa tag också om skogsstigarna. Äntligen!

Jag hoppas att du får möjlighet till några fina dagar tillsammans med människor som betyder mycket för dig.

Annandag påsk publiceras här på Punctum saliens ett gästinlägg av Ingrid Tollgerdt Andersson, mer om Ingrid kan du läsa i inlägget Ingrid Tollgerdt- Andersson fascineras och inspireras av människan.

Du har väl inte missat att Punctum saliens dragit igång kampanjen För en mänskligare värld, välkommen att göra en insats du också. Mer om hur du kan göra för att bidra i inlägget Gör skillnad tillsammans med Punctum saliens.

Två boksigneringar är inbokade för ”Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” . Är du nyfiken på boken finner du en lista över samtliga återförsäljare här.

Varmt tack Maria-Thérèse Sommar för dina underbara fotografier i detta inlägg. Läs mer om Maria-Thérèse på afiori.com och i inlägget Hos afiori blomstrar kreativiteten här på Punctum saliens.

Fotograf: Maria-Thérèse Sommar, afiori
Fotograf: Maria-Thérèse Sommar, afiori
Foto: Maria-Thérèse Sommar, afiori
Foto: Maria-Thérèse Sommar, afiori
Foto:Maria-Thérèse Sommar. afiori
Foto:Maria-Thérèse Sommar. afiori

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).