Önskar dig en kreativ och inspirerande sommar!

Bad vid havsstränder med skvalpande vågor som slår mot stranden och ljumma sommarvindar som stryker mot kinden.

Eller så önskar du en stillsam tur i roddbåten över en vacker insjö såsom bilden till detta inlägg inspirerar till, tagen vid Carl Larsson gården, vid Sundborn, Dalarna sommaren 2013

Kanske ser du fram emot långa grillkvällar, utflykter till  vänner och bekanta,någon resa eller många lata dagar i en bekväm stol på altanen? Oavsett hur du tar tillvara sommaren önskar jag dig det allra bästa.

Punctum saliens tar nu sommaruppehåll och är tillbaks med nya inlägg i augusti.

För dig som vill upptäcka Punctum saliens under sommaren?

Ta gärna del av de gästinlägg som publicerats under våren, inlägg i serien Skaparglädje och skapande människor, En författare – en bok och/ eller inlägg i serien Fotografer, konstnärer inspirerar.

Publikationer och böcker i Punctum saliens regi

Våren 2014 gav Punctum saliens ut Kulturdagboken. Den finns nu i handeln och du har också möjlighet att köpa den via Punctum saliens webbshop. Här finner du också första boken i Punctum saliens regi, Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

Med detta inlägg och ett bildspel med rubriken Sommarvila önskar jag dig en kreativ och inspirerande sommar med rika möjligheter till förnyad livskraft.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).