Punctum saliens medverkar vid Kulturnatten i Växjö 2013

Varmt välkommen att besöka Punctum saliens i samband med Kulturnatten 2013. Jag kommer att finnas för att berätta mer om projektet på Växjö stadsbibliotek under kvällen den 26 januari.

Livskvalitet och platser för ditt liv

Tillsammans med dig vill jag forma några kommande inlägg för Punctum saliens. Ämnen för kvällen blir livskvalitet och platser för ditt liv. Jag berättar också om boken ”Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” och om de medverkande i projektet.

Kulturnatten_webb kopia-1

Årets kulturnattsaffisch är framtagen av grafikern Truls Wallin och är publicerad på Punctum saliens med tillåtelse av kulturförvaltningen Växjö.

När jag uppdaterar detta inlägg den 22 juni 2014 har både Kulturnatten för 2013 och 2014 ägt rum. Är du nyfiken på Punctum saliens medverkan ta gärna del av Punctum saliens kulturnatten i Växjö 2013 och Växjö inspirerar skribenter.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).