Punctum saliens kulturnatten i Växjö 2013

Kulturnatten i Växjö är ett årligen återkommande evenemang som jag gärna deltar i. I år blev min medverkan lite annorlunda än vad den brukar vara eftersom jag själv aktivt deltog med inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens

Jag var med som utställare (Växjö stadsbibliotek), berättade om boken ”Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” , om de medverkande i projektet, och om nätpublikationen Punctum saliens.

Berikande möten

Kvällen innebar rika möjligheter till möten och samtal med människor, något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Varje möte innebär en möjlighet att lära sig nya saker och få se saker ur andra perspektiv.

Det berikar livet att möta människor som delar med sig av egna studier och tankar kring livet, existensen, livskvalitet, livslust, skapande och skrivande. Några böcker sålde jag också.

ikon

Jag har också fått träna mig på att tydliggöra syftet med Punctum saliens vilket resulterat i följande rader:

”Jag vänder mig till reflekterande, bildningsintresserade människor som vill vidga sina perspektiv och söka nya svar utanför de rådande normerna och sanningarna. Att pröva nya tankar, våga ifrågasätta för att hitta sin egen personliga livsväg.”

Berika och värna livet är mina personliga ledord. Grundfilosofin är att vi behöver kulturen och de konstnärliga, kreativa uttrycken för att bli och få vara hela som människor.
Kulturens betydelse för hälsa och livskvalitet löper som en röd tråd genom Punctum saliens verksamhet.

Livets sårbarhet

Kvällen avslutade jag med att tillsammans med en nära vän ta del av ett föredrag av astronomen Maria Rådbo om tankar kring sannolikheten om huruvida det finns liv i rymden, förutsättningarna för liv och hur vår bild av universum ständigt förändras allteftersom ny kunskap kommer till.

Djupt intryck gjorde också mötet med Gunilla Danielsson och hennes son Joel som ger ut boken Carpe Diem- Himlen får vänta. Mer om dem i nästa inlägg.

Varmt tack till alla er som besökte Punctum saliens i lördags och berikade kvällen med givande samtal och reflektioner.

Jag vill också passa på att tacka Monika Häägg, författare till böckerna om Solbarnet Fry, för värdefulla rader om boken Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration.

Kulturnatten i Växjö äger rum i slutet av januari varje år. Årets kulturnatt var den 26 januari.

 

Ett svar på ”Punctum saliens kulturnatten i Växjö 2013

  • 31 januari, 2013 kl. 12:12 e m
    Permalänk

    Kanske inte direkt en kommentar till ditt inlägg men…. I´m alive ♥
    Berika och värna livet kommer jag fortsätta göra då de två orden säger allt om hur vi bör ta hand om våra liv.
    Kram ♥

Kommentarer är stängda.