Punctum saliens bryter mark

Med fokus på människan och kreativiteten

Första boken i Punctum saliens regi ges ut i höst

Mycket är på gång inom ramen för Punctum saliens just nu. I dagarna lägger jag sista handen på manuset och layouten av den första boken i Punctum saliens regi. Jag kommer att berätta mer om boken i samband med utgivningen.

Det är en hel del att ombesörja när man väljer att ge ut en bok i egen regi, men jag gillar friheten och oberoendet. Att få vara med under hela processen är både intensivt och mycket lärorikt.

Gästinlägg och sponsorer

Här på webben publiceras under nästa vecka sponsorer för nästa gästinlägg och veckan därpå kommer du att kunna läsa ett intressant gästinlägg av Maria Björk. Maria är ambassadör för 2.6 miljonerklubben i Sundsvall som forskar om kvinnors hälsa och välbefinnande. Som föreläsare, mindfulnessinstruktör, stresspedagog  och projektledare arbetar Maria Björk med förebyggande och hälsofrämjande insatser.

Via dessa länkar finner du tidigare gästinlägg och sponsorer på Punctum saliens

Punctumsaliens. se sökbar i LIBRIS

Under hösten har Punctum saliens tilldelats ett så kallat ISSNnummer. ISSN står för International Standard Serial Number och är ett internationellt system för numrering av fortlöpande resurser, till exempel tidskrifter, dagstidningar och årsböcker. Syftet med ISSN är att utveckla ett tillförlitligt register över publikationer /resurser som publiceras regelbundet.. Det som är bra med ett ISSN-nummer för en sajt som Punctum saliens tycker jag är att det blir sökbart i LIBRIS, Kungliga bibliotekets lokala katalog Regina och de flesta andra biblioteksdatabaser. I samband med att Punctum saliens fick ett ISSN-nummer kom sidan också med i Tidskrift.nu som är en samlingsplats för Sveriges kulturtidskrifter på nätet. Läs mer om Punctum saliens på Tidskrift.nu.

Punctum saliens finner du också på Facebook

Foto/ layout: Elisabeth Jönsson

Att det finns ett intresse för det frågor som tas upp på Punctum saliens märks inte minst på det engagemang som flera av inläggen ofta väcker. Nu gillar över 500 personer sidan på Facebook. Välkommen att gilla du också, Punctum saliens Facebook, så är du säker på att inte missa något av allt spännande som händer och kommer att hända inom ramen för projektet.

En spin-off till sajten är Punctum saliens webbshop. I butiken kan du kostnadsfritt beställa material som hittills tagits fram med syfte att synliggöra projektet på olika sätt. Materialet finner du här.

Med fokus på det av människan skapade och de värden som gör oss till människor

Det finns kunskap och livsvärden som inte direkt kan visa på en mätbar nytta och som inte går att läsa av i den årliga balansräkningen eller resultatredovisningen. Det handlar om värden som vi får se resultat utav först på lite längre sikt. Jag hävdar att ett samhälle som inte värnar kunskap, kultur, kreativa och själsliga uttryck utvecklas till ett människofientligt samhälle. Ett samhälle som istället värnar kulturen och människan blir ett rikt samhälle med utrymme för mångfald, nyanser och innovation. Jag startade inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens för att jag vill värna de humanistiska värden som jag upplever allt oftare får styrka på foten i dagens samhälle. Värden som är en förutsättning för det goda samhället. Vilka värden de kan vara utforskas här på Punctum saliens. På Punctum saliens delar jag med mig av tankar om livet, samhället och den tid vi lever i. I kommentarsfälten fortsätter sedan diskussionerna. Jag lyfter också fram det av människor skapade och inspirerar till eget skapande för bättre hälsa och ökad livskvalitet.

Punctum saliens är enkelt uttryckt en plats för människan och det som gör oss till människor.

Välkommen med dina idéer och tankar du också!

Elisabeth Jönsson

elisabeth.jonsson@punctumsaliens.se

5 svar på ”Punctum saliens bryter mark

 • 3 november, 2012 kl. 4:10 e m
  Permalänk

  Så spännande det låter med boken. Jag önskar dig all lycka med utgivningen och ser framemot att läsa mer om den:)
  Det var trevligt att träffas på Bokmässan. Tack för ditt besök!

 • 18 oktober, 2012 kl. 4:49 e m
  Permalänk

  Tack för positiva tillrop. Det värmer och glädjer. Den här första boken är resultatet av ett lite annorlunda projekt. Jag ska skriva mer om den när det närmar sig. Väntar på andra provtrycket som ska komma i dagarna.
  Varma hälsningar
  Elisabeth

 • 18 oktober, 2012 kl. 4:22 e m
  Permalänk

  Vad spännande det låter med allt som är på gång med Punctum saliens och jag ser verkligen fram emot att få läsa din alldeles egna bok. Jag önskar dig all lycka Elisabeth kram Maria <3

Kommentarer är stängda.