Punctum saliens 2012

Kreativ inspiration för själen

Punctum saliens betyder ”den springande punkten”. För mig personligen innebär det ett utforskande fram till något angeläget och intressant. Härifrån kan sedan utforskandet fortsätta vidare. Just att utforska livet på olika sätt är en av mina starkaste drivkrafter. Människor, kultur och natur står mitt hjärta nära. Hösten 2010 startade jag därför sajten Punctum saliens (se också Om Punctum saliens). Sedan starten har det hänt mycket och under 2012 är min tanke att fortsätta med inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens på olika sätt genom:

Bloggutmaningen ”Berika och värna livet”

Utmaningarna startade våren 2011 och min tanke var då att genomföra tio olika utmaningar där ”Berika och värna livet” var huvudtemat. Sedan starten har jag och du som följer Punctum saliens fått ta del av flera personliga inlägg inom ämnen relaterade till kultur, natur och mänskliga möten på bloggar och sajter runt om i landet. Söndag nästa vecka den 15 januari släpper jag näst sista utmaningen.  Mer om tankarna bakom finner du här.

Varmt välkommen att medverka i utmaningens två sista deletapper.

Inspirerande gästinlägg

Flera kunniga och färgstarka personligheter har skrivit gästinlägg för Punctum saliens. Det är jag naturligtvis mycket stolt för. Dessutom är det en förmån att få lära känna så kraftfulla, engagerade människor som verkligen brinner för det som de gör. Entusiasm smittar! Under 2012 kommer det att publiceras flera inspirerande gästinlägg skrivna under huvudtemat ”Berika och värna livet”.

Samtliga gästinlägg finner du via denna länk.

Kreativa sponsorer

Gästinläggen sponsras av olika personer och företag som varierar med varje publiceringstillfälle. Under 2012 kommer jag att publicera en sida med namn och länkar till de som hittills sponsrat gästinläggen.

Serien ”Skaparglädje och skapande människor”

Jag har ett brett människointresse och brinner också för skapande och kreativa uttryck. Denna passion har lett fram till serien ”Skaparglädje och skapande människor”. På Punctum saliens publicerar jag regelbundet artiklar om olika kreativa personligheter. Inom kort kommer jag att publicera två olika inlägg i serien och fler är på gång. Missa inte!

Inlägg i serien finner du via denna länk.

Aktuell bildkonstnär/fotograf

I slutet av 2011 började jag i sidebar publicera bilder och fotografier av olika konstnärer. Jag tog kontakt med konstnären och/eller fotografen för att få hans eller hennes tillåtelse att publicera och skrev några rader om personen. På detta sätt får jag nu möjlighet att ytterligare utforska skapandet inom bild- och fotokonsten. Under 2012 kommer jag att fortsätta detta utforskande. Häng med du också! Jag lyfter inte fram enbart yrkesverksamma konstnärer.

Personliga inlägg

Punctum saliens är en del i förverkligandet av att skriva en bok. Regelbundet publicerar jag inlägg som är utdrag till min kommande bok.

Något av det allra finaste med att ha startat och driva denna sajt är alla inspirerande, fina och kunniga människor jag lärt känna. Just möjligheten till nätverkande är ju de sociala mediernas signum.Intressant!

Följ gärna Punctum saliens på Facebook och/eller Twitter. Tillsammans ristar vi spår i sanden.

Önskar dig ett härligt och inspirerande 2012!

Elisabeth Jönsson

 

                                                 Foto:Arztsamui/ freedigitalphotos

 

5 svar på ”Punctum saliens 2012

 • 9 januari, 2012 kl. 8:07 f m
  Permalänk

  Varmt välkommen som läsare.

 • 8 januari, 2012 kl. 12:58 e m
  Permalänk

  Verkligen roligt att läsa om dina tankar för sajten. Den utvecklas verkligen hela tiden!

  • 8 januari, 2012 kl. 6:00 e m
   Permalänk

   Vad fint att du tycker det Kristina. Varmt tack!Det finaste är alla givande kontakter jag fått med flera av er som regelbundet väljer att besöka sajten.

 • 8 januari, 2012 kl. 9:07 f m
  Permalänk

  Desamma önskar jag dig Elisabeth! Vi som varit med ett tag vet att dina utmaningar verkligen utmanar oss. Kreativiteten har dock gått på sparlåga här en tid… men skam den som ger sig!

  • 8 januari, 2012 kl. 12:13 e m
   Permalänk

   Tack för hälsning Hélen. Många varma kramar från mig till dig.

Kommentarer är stängda.