Bokidéer presenterades vid Ordbryggarnas litterära draknäste

Bokidéer presenterades vid Ordbryggarnas litterära draknäste. Den 10 maj presenterade kursdeltagarna i Ordbryggarna sina bokidéer för författarpanelen från Kittebo Författarrum.

Kvällen inleddes med att Maria Bielke von Sydow, undertecknad och Olle Larsson berättade om arbetsprocessen och sina erfarenheter av bokutgivning.

Eva Fodor Velander (till vänster) och Maria Bielke von Sydow. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Från manuskript till läsare

Hur går det egentligen till när en bok ska ges ut? Hur ser arbetsprocessen ut? Dessa frågor inledde Ordbryggarnas kurskväll kring temat ”Att publicera sin första bok och litterärt draknäste”.  Eva Fodor Velander, projektledare för Kittebo Författarrum inledde kvällen varefter Maria Bielke von Sydow, författare och förläggare fattade stafettpinnen.

Maria Bielke von Sydow har erfarenhet av att ge ut såväl egna som andras böcker via sitt eget förlag, BIMA Förlag. En författardröm och en önskan att styra sitt liv i en ny riktning gjorde att hon sa upp sig från ett välbetalt heltidsjobb för att studera skrivande och förläggarkunskap. I dag livnär hon sig på heltid på sin livspassion.

Läs mer om Maria Bielke von Sydow i inlägget Kreativt möte med Maria Bielke von Sydow.

Maria leder också skrivkurser och har gett ut skrivhandboken Skrivande röster som du kan läsa om i ett gästinlägg för Punctum saliens, Maria Bielke von Sydow skrivinspirerar.

Elisabeth Jönsson och Olle Larsson. Fotograf: Eva Fodor Velander

2016 startade jag Liv & Tanke Förlag och gav genom förlaget ut min bok Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i. Under kvällen delade jag med mig av mina erfarenheter av processen tillsammans med Olle Larsson under följande rubriker:

Finansiering

Lektör/ redaktör/korrektur

Grafisk formgivning

Fotografier

Förlag /eget förlag/ egenutgivning

ISBN-nummer

Tryckt bok och e-bok

Provtryck

Försäljningskanaler

Bokrelease

Marknadsföringsstrategi och genomförande av strategin

Nätverkande

Olle Larsson är fil dr i historia vid Lunds universitet och verksam som lektor i historia vid Katedralskolan i Växjö. Han är vidare krönikör för tidningen Smålandsposten i Växjö samt författare på Historiska Media. Läs gärna Olle Larsson inlägg för Punctum saliens som bär rubriken Spåren från det förflutna, källorna till våra liv.

Litterärt draknäste

Under kvällen pitchade Ordbryggarna sina bokidéer för författarpanelen som denna gång bestod av Johan Ragnarsson, undertecknad, Olle Larsson och Maria Bielke von Sydow.

De som deltagit i Ordbryggarnas kurser under våren erhöll varsitt kursintyg.

Ordbryggarna kursintyg

Mer om Kittebo Författarrum och Ordbryggarna:

Reflekterande skrivande Kittebo Författarrum

Kittebo kursgård och skogscafé/Författarrummet

Kursen ”Vår stund med orden” har ägt rum våren 2017 och är ett samarbete mellan Sensus och Kittebo Författarrum. Nya kurstillfällen är planerade för hösten 2017. Är du intresserad av att medverka? Håll utkik här på Punctum saliens, via hemsidan för Kittebo Författarrum och på hemsidan Sensus Växjö. Sensus är kursarrangör och tar emot anmälningar.