Min kreativa drömverkstad – del två

Mina skaparprojekt just nu

Välkommen till min kreativa drömverkstad. Det är ett tag sedan sist. I senaste inlägget skrev jag om de olika skapande projekt som jag är engagerad i under rubriken Välkommen till min kreativa drömverkstad. Vad har hänt sedan jag skrev senast?

På bloggen händer det en hel del. Jag har experimenterat med lite olika widgets. En bloggutmaning har dragits igång under rubriken ”Berika och värna livet”.

På fredag lanseras etapp fyra. Jag har tänkt att det ska bli totalt tio etapper. Jag spånar också på att skriva en ”själbok” i anteckningsboksform att trycka upp och sälja för att kunna ge i present till personer som betyder mycket för en och som tycker om att skriva. Detta är idéer som ännu befinner sig i sin linda.

Skapar egna bloggikoner

Jag experimenterar en hel del med Photoshop och utseeendet på bloggen. Jag har arbetat fram olika ikoner.

En ikon för bloggutmaningen. En ny etapp presenteras varannan fredag.

 

 

En ikon för månadens gästinlägg i bloggutmaningen ”Berika och värna livet”. En person i månaden skriver gästinlägg. Bloggutmaningen sponsras av företaget Kreativ insikt genom att den person som skriver månadens gästinlägg får en gåva som tack av detta företag.

 

 

 

 

Med jämna mellanrum intervjuar jag och presenterar en kreativ personlighet under rubriken ”Skaparglädje och skapande människor”. Alla inlägg under rubriken finns i kategorinBloggutmaningen etapp sju

 

 

 

 

 

Ibland bloggar jag på Boktipset. se. Jag älskar böcker och Boktipset är ett bra forum för den som vill utbyta tankar med likasinnade. Min blogg på Boktipset heter ”Med kärlek till orden”

Mitt fotograferande

Mitt fotograferande fortskrider. Jag håller just nu på med en examinationsuppgift i min kurs Visuell kommunikation där jag funderar på att gestalta Wanås slott i Skåne. En plats som ligger mig varmt om hjärtat.

Bloggen utvecklar nya personliga kunskaper

Mina kunskaper som jag får genom Punctum saliens har jag direkt kunnat tillämpa i mitt yrke som pedagog.Bloggande som verktyg för inlärning har blivit en naturlig del i min undervisning. Däremot är jag noga med att skilja på mitt yrke som pedagog och mitt bloggande på Punctum saliens. De lever två parallella liv. Punctum saliens drivs på fritiden som ett personligt fortbildnings- och utvecklingsprojekt. Jag har drömmar jag vill förverkliga där Punctum saliens utgör en viktig grund.

Mitt författarskap

Min bok skriver jag på och den kommer att till stora delar bygga på en personlig livsfilosofi. Men det händer mycket med mig under skrivandet. Den disposition jag länge varit nöjd med har jag nu förändrat i grunden. En hel del material har kommit till. Min bakgrund som tidigare yrkesverksam journalist gör att jag blir extra kritisk till såväl mitt språk som mina källhänvisningar. Självkritiken blir hämmande för min kreativitet stundtals. Men jag har bestämt mig för att skriva boken klart. Den är tänkt att bli en gåva till mina egna och till andras barn i min närmaste omgivning, det uppväxande släktet, men jag tänker också erbjuda boken till försäljning här på bloggen och till olika nätbokhandlare.

Eftersom jag tycker mycket om den sociala kontakten med andra människor tycker jag bloggen är ett spännande forum. Utmärkande för mediet är dialogen med dig som läser den. Det gillar jag. När jag arbetade som journalist och informatör var en hel del av det jag skrev och producerade tidningar, artiklar som inte ofta gav möjlighet till dialog med läsaren. Dialog fördjupar innehållet genom att samtal tillför aspekter, kunskaper och perspektiv som man inte får på samma sätt när man skriver en artikel. På detta sätt liknar bloggandet dagens läraryrke som mer mer handlar om utveckling genom samtal och diskussion än om enbart stelbent informationsöverföring.

Dina synpunkter är välkomna

Detta får bli min lilla summering för söndagen. Jag vill gärna få synpunkter på innehåll, design och utformning av bloggen och andra tankar jag tar upp här. Så tycker du något till exempel är snyggt eller fult, säg det gärna och motivera också om du vill.

Önskar dig en riktig fin söndag och hoppas alla vi mammor får en riktigt fin mors dag.