Mer Människa Kronobergs bokmässa

Mer Människa Kronobergs bokmässa. Varmt välkommen för författarsamtal i samband med årets upplaga av Kronobergs bokmässa. Mässan äger rum på Växjö stadsbibliotek den 19 november klockan 10.00-16.00.

Jag kommer att medverka med min senaste bok Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i. Mellan klockan 14.50-15.10 blir det också ett program i Galaxen utifrån bokens innehåll.

Det är nionde året i rad som det anordnas en bokmässa på Växjö stadsbibliotek. Via bibliotekets hemsida finns ytterligare information, länkar och presentationer av dem som medverkar i år.

Mer Människa Kronobergs bokmässa

mermanniskakronobergsbokmassaMer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i gavs ut våren 2016 genom Liv & Tanke Förlag.

Vad det innebär att vara människa i vår tid är den existentiella klangbotten som bokens innehåll utgår ifrån. Utifrån en personlig betraktelse av samhällsutvecklingen reflekterar jag över hur vi i vår tid kan förmå och orka stå upp för humana värden, de värden som gör oss till människor. För att vidga och understryka diskussionen ytterligare anknyter jag i Mer Människa också till annan litteratur inom området. Resonemanget mynnar ut i tre livsvägar, som jag också beskriver i boken: viljan till kunskap, viljan till skönhet och viljan att göra skillnad.

Boken har fött flera diskussioner via bloggosfären och i sociala medier. Mer Människa har uppmärksammats av Smålandsposten och av tidningen Må Bra. Recensioner, läsarreflektioner, publicitet och om olika evenemang har du möjlighet att läsa via sidan Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

Bokreleasen ägde rum i Det fria ordets hus den 27 april 2016.

 

Program med musik, lyrik och sång

kronobergsbokmassa

 

 

I samband med Kronobergs bokmässa framför jag ett kortare existentiellt program utifrån bokens innehåll med textläsning, lyrik och sång.

Jag har också denna gång förmånen att samarbeta med Allan Rogers vid pianot. Vi har haft förmånen att samarbeta tidigare, såväl i samband med bokreleasen av Mer Människa, som vid ett annat evenemang på Växjö stadsbibliotek.

Programmet framförs i Galaxen mellan 14.50-15.10.

En längre variant av programmet Mer Människa framfördes vid Sommarkväll i Stehags kyrka, sommaren 2016, då i samarbete med kyrkomusiker Maria Jönsson.

Eftersom en mässa innebär en hel del förberedelser gör jag uppehåll för inlägg på Punctum saliens fram till slutet av november. Då planerar jag återkomma med ett inlägg från bokmässan.

Varmt välkommen den 19 november. Hoppas vi ses!

kronobergsbokmassa2016a

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens