Med Punctum saliens Kronobergs bokmässa 2012

I lördags medverkade jag med Punctum saliens och boken ”Berika och värna livet – tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” på Kronobergs bokmässa.Det blev en fin dag med givande möten och samtal om och kring böcker och författarskap.

Jag hade förmånen att hamna mitt emellan två personer som jag kom att samtala en hel del med, Maria Estling Vannestål och Magnus P Wåhlin. Maria Estling Vannestål har jag tidigare haft förmånen att samarbeta med på olika sätt. Maria har bland annat skrivit ett gästinlägg för Punctum saliens som du har möjlighet att ta del av här. Vill du stifta närmare bekantskap med Maria och hennes författarskap besök Livstid Maria Estling Vannestål. Bredvid mig fanns också Magnus P. Wåhlin som verkar som skolpräst på Sankt Sigfrids folkhögskola i Växjö. Magnus är aktuell med boken En annan värld är möjlig. Teologi i klimatkrisens tid. Mer om Magnus finns att läsa på hans hemsida ekoteologi

Det här med att fotografera under mässan var inte helt lätt. Jag valde att fokusera på möten och samtal och att få signera och berätta om boken jag arbetat med. Men jag får bjuda på några bilder som jag tycker fungerar för publicering.

Lisa Moraeus

Lisa Moraeus aktuell med boken Brinna – att göra skillnad som ledare i en ideell organisation. Mer om Lisas livsengagemang kan du läsa om på Room for us.

Lisa och jag fick möjlighet att mötas, i ett av biblioteket anordnat samtal, i ”de röda sofforna” där författare och skribenter inom olika genrer samtalade om att skriva om människor.

Cathrin Frisemo

Cathrin Frisemo och jag har fått förmånen att lära känna varandra via Facebook och nu fick vi också möjlighet att träffas. Cathrin har utifrån sina privata och yrkesmässiga livserfarenheter skrivit och skriver om hälsa, kreativitet och ledarskap. Hon har också varit spökskrivare åt Nina Jansdotters senaste bok Framgångsfobi.

Sen hör det kanske till god ton att jag också visar en bild av mig själv. Och av någon anledning var jag svårfångad på bild denna dag så det får bli en mycket spontan bild som min käre make tog i slutet av dagen.Han är en klippa i mitt liv och är med sin kulinariska kokkonst också omnämnd i bokens förord. Han fanns vid min sida och hjälpte mig bära och ingav mod att medverka.

I kommande inlägg ska jag berätta mer om min egen bok. Är du redan nu nyfiken på den vill jag rekommendera inlägget Nu släpps första boken i Punctum saliens regi. Boken finns i dagarna hos flera av nätbokhandlarna. En förteckning över samtliga återförsäljare finner du här.

Varmt tack till Maja Nordblom och Karin Tunerstedt, Växjö stadsbibliotek, för ett fint arrangemang.

 

2 svar på ”Med Punctum saliens Kronobergs bokmässa 2012

 • 28 november, 2012 kl. 6:20 e m
  Permalänk

  Tack för din kommentar Malou, ditt engagemang och din medverkan. Ja, det är speciellt när en bok ska möta sin läsare, fint på ett alldeles särskilt sätt.
  Varma hälsningar
  Elisabeth

 • 28 november, 2012 kl. 4:56 e m
  Permalänk

  Vilka fina bilder Elisabeth och det måste vara härligt att se sin egen bok få vingar och bosätta sig hos andra personer. Härligt, spännande och förmodligen även lite skrämmande..

  Heja dig!
  Kram
  Malou

Kommentarer är stängda.