Kunskapande skaparglädje

Punctum saliens in progress

Med passion för människor, skrivande och skapande startade jag hösten 2010 inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Grundfilosofin är att vi behöver kulturen och de konstnärliga, kreativa uttrycken för att bli och få vara hela som människor.

Jag vill  lyfta fram det av människor skapade och inspirera till eget skapande för bättre hälsa och ökad livskvalitet. På Punctum saliens finner du personliga reflektioner över livet och den tid vi lever i. Innehållet har en humanistisk prägel och tangerar områden som filosofi, psykologi, pedagogik, sociologi, men kanske som mest ändå de sköna konsterna. Här skriver, förutom jag själv, skickliga och kunniga författare och gästskribenter. Fotografer och konstnärer publicerar sig också regelbundet och delar med sig av tankar kring sina bilder och sitt skapande. Jag porträtterar vidare  inspirerande och kreativa personligheter  i serien Skaparglädje och skapande människor.

Broschyr att beställa kostnadsfritt

Jag är nu klar med en broschyr för inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens.

Känner du någon som du tror kan vara intresserad? Skicka ditt mejl och din adress till elisabeth.jonsson@punctumsaliens.se så översänder jag några broschyrer ( max tre exemplar per person) kostnadsfritt.

Jag vill å det varmaste tacka alla som på olika sätt engagerar sig och bidrar med bilder, gästinlägg och kommentarer här på webbsidan. Det gör att innehållet blir levande, rikt och får en variation i uttrycken.

Under hösten kommer jag att ge ut första boken i Punctum saliens regi. Jag återkommer med mer information om det längre fram i höst.

I broschyren och här på webbsajten har också några uttalat sig om projektet Punctum saliens.

Ett extra varmt tack denna gång till Maria Estling Vannestål, Livstid, Cecilia Kärvegård, Klokegård- Designa ditt liv Siv-Britt Mangi, Ordlusta,  Malou Thorman, Liv Lust Balans och Janne Schaffer för er medverkan som referenser i broschyren och på webben.

Förresten du vet väl om att du kan följa Punctum saliens via Facebook och Twitter?

Du finner nu också Punctum saliens på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter.

4 svar på ”Kunskapande skaparglädje

 • 9 november, 2012 kl. 7:31 e m
  Permalänk

  Hej, jag läste dina funderingar om att vara autentisk och gillade vad jag läste. Dock är jag fullständigt övertygad om att äkta autenticitet kan uppstå först då vi som människor är hyfsat hela, dvs i kontakt med vår historia och den innebörd den hade för oss, för att ta det enkelt. (Vissa gynnsamma individer har naturligtvis den kontakten, men de flesta torde dock inte ha det) Där har metoder som EMDR en mycket befriande och gynnsam effekt, dock oftast smärtsam, och för vissa kanske inte ens lämplig eller möjlig. Dock, någon genväg till ett äkta autentiskt jag kan inte finnas enligt mig. Hälsningar Björn

 • 23 september, 2012 kl. 11:16 f m
  Permalänk

  I stilla mak följer jag dina aktiviteter lite på avstånd sedan en tid men jag finns hela tiden i bakgrunden. Rätt som det är kommer kreativiteten att rinna över hos mig igen och då…. Kram

 • 22 september, 2012 kl. 8:52 e m
  Permalänk

  Tack fina Cecilia Kärvegård för dina värmande ord, ditt engagemang och all uppmuntran.

 • 22 september, 2012 kl. 6:38 e m
  Permalänk

  Men så härligt! Du är en fantastisk idéspruta och det är så härligt att följa dig och det du gör!

  Önskar dig en Rockalicious kväll!

  You Rock!

Kommentarer är stängda.