Kittebo kursgård anordnar kultur- och berättardag

Kittebo kursgård anordnar kultur- och berättardag. Berättelser, musik och skapande aktiviteter blir det den 20 augusti då Kittebo kursgård och skogscafé anordnar en kultur- och berättardag i samarbete med sagomuséet i Ljungby och Sensus.

Mer om dagens program och de medverkande finner du via hemsidan för Kittebo kursgård/aktuellt.Via Kittebo Författarrum finner du även länkar med ytterligare information om oss som medverkar via Kittebo/författarrum.

Eva Fodor Velander
Eva Fodor Velander, projektledare och skapare av collaget som är frontbild för detta inlägg.

Kittebo kursgård anordnar kultur- och berättardag

…..och mingelträff för ”KulturiSmåland”

I samband med kultur- och berättardagen blir det också mingelträff för medlemmar i Facebookgruppen KulturiSmåland
https://www.facebook.com/groups/192389194278312

Eva Fodor Velander är nytillträdd medadministratör för gruppen. Övriga administratörer är undertecknad och Maria Estling Vannestål. Eva, som har ett brett kulturengagemang, driver Kittebo kursgård tillsammans med sin man, Sven Velander. Sven medverkar den 20 augusti  med sitt band Horda bud/Horda bud. Mingelträffen startar klockan 17.00.

Priser: Vuxna hela dagen 200 kr vid föranmälan. Vuxna hela dagen 250 kr, om biljetten köps på plats. Barn upp till 19 år medverkar utan kostnad. Enstaka programpunkter 50 kr. Att medverka vid mingelträffen är gratis.

Kittebokulturdag

 

”Famna livet i ett enda andetag”

Jag själv kommer att medverka med ett text-, lyrik och musikprogram då jag även framför två egna sånger såsom Famna livet i ett enda andetag.

Jag är mycket glad över möjligheten att få samarbeta med Allan Rogers, tidigare musiklärare på gymnasiet och mycket kunnig i musikteori. Efter att jag skapat melodi, skrivit sångtext och tecknad ned noter i all sin enkelhet så tar Allan mitt verk ytterligare ett steg genom att skapa sången för korrekt notläsning. Det möjliggör samspel med andra på ett helt annat sätt. En alldeles speciell känsla att få sitt skapande på detta sätt.

Famna livet i ett enda andetag

Är du nyfiken på kommande kulturevenemang som anordnas genom Kittebo Författarrum med mera? Via sidan På gång uppdaterar jag regelbundet inplanerade evenemang. Via Punctum saliens Facebooksida läggs också upp nyheter likaså via min hemsida www.elisabethjonsson.se

Elisabeth Jonsson
Elisabeth Jönsson, Fotograf: Åsa Ahl

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).