Kan ord förändra världen?

Vilken makt ger vi egentligen orden?

När bidrar orden till att skapa förändring?

Ord kan vara ett mäktigt vapen, men vad är det vi egentligen menar när vi påstår det? En del människor har ordets gåva, briljerar med orden, medan andra använder sina ord mer sparsamt. Den som har orden i sin makt kan kanske påverka andra människor i en viss riktning, sprida kunskap, underhålla, förmedla känslor och mycket mer. Men vad är orden värda om de inte leder till förändring? Har orden ett existensberättigande i sig?

Själv är jag en ordets människa, leker gärna med orden, anpassar då jag så önskar språket efter människor jag möter och sammanhang jag befinner mig i. Denna kunskap ger mig makt! Men vilken typ av makt? Vad är det i slutändan som betyder något?

Vad anser du? Kan ord förändra världen?

 

pictureworld

Foto:http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=3625

4 svar på ”Kan ord förändra världen?

 • 2 juni, 2013 kl. 5:19 e m
  Permalänk

  Ord kan förändra världen, men också handlingar. Hur mycket är orden värda om det inte också finns en handling bakom? Tyvärr uttalas det alltför mycket fagra ord, men görs allt för lite. Därmed inte sagt att orden inte är viktiga.

  • 3 juni, 2013 kl. 8:51 f m
   Permalänk

   Ett samspel således!
   Tack för din kommentar Monika Häägg.

 • 1 juni, 2013 kl. 11:19 f m
  Permalänk

  Tack Siv-Britt för en mycket intressant kommentar! Vidgar perspektiven!

 • 1 juni, 2013 kl. 10:56 f m
  Permalänk

  Vi får förvalta ordens kraft väl. Ord kan användas på många olika sätt, såväl med förödande resultat som med gott. Vi får försöka göra så gott vi kan. I ärlighetens namn- har jag ännu aldrig stött på någon – som lever som han/hon lär. Däremot har jag mött många, som med ordens hjälp är en bit på väg, i rätt riktning och kanske är det på det sättet vi ska använda dem. Som en väg mot att bli vårt högsta jag och göra så gott vi kan i den här världen.
  Tack för intressant inlägg!
  Kram

Kommentarer är stängda.