Inspirerande möten under kultur- och berättardagen

Inspirerande möten under kultur- och berättardagen. Några bilder från Kittebo kursgård och skogscafé tagna i samband med kultur- och berättardagen den 20 augusti.

Eva Fodor Velander inledde med ett varmt välkomnande och presenterade dagens program.

På bilden syns Eva Fodor Velander och bakom henne Sven Velander samt Malin Fernholm, bandmedlem i Horda Bud. Foto: Elisabeth Jönsson

Berättelser, musik och skapande aktiviteter på Kittebo kursgård

Per Gustavsson fängslade med berättelser och sägner från förr. Per har en bakgrund som barnbibliotekarie, men är sedan 1990 sagoberättare på heltid.

Han är initiativtagare till Ljungby berättarfestival och Sagomuseet. Läs mer om Per Gustavsson.

Per Gustavsson
Per Gustavsson fängslade publiken med skrönor och sägner från förr. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Under dagen kunde deltagarna medverka i en bilderbokmakarworkshop under ledning av Johan Ragnarsson. Läs mer om Johan Ragnarsson.

I grupper skapade deltagarna olika bilderböcker tillsammans under ledning av Johan Ragnarsson. Fotograf: Elisabeth Jönsson.

 

Idéer blir till gemensamma berättelser under bilderbokmakarworkshop.

Carol Alvin är verksam som gymnasielärare i språk. Hon har en bakgrund som kläddesigner och har haft atélje i Italien. Idag förenar hon på fritiden sitt stora intresse för historia med att sy historiska kläder. På bilden bär hon en egen skapelse inspirerad av 1700-talet.

Carol Alvin har ett passionerat intresse för historiska kläder. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Pelle Olsson bär på ett otal berättelser. Några hisnande historier fick de medverkande ta del av under dagen. Pelle har en bakgrund som sjuksköterska. Han har skrivit såväl noveller och romaner samt reportageböcker om narkotikasituationen i Europa. Pelle Olsson var med och bildade föreningen Arbetarskrivare 1990. Läs mer om Pelle Olsson.

Pelle Olsson fängslar publiken med sina hisnande berättelser. Fotograf: Elisabeth Jönsson.

Tina K Persson är verksam som poet, kulturjournalist och performanceartist. Hennes framförande bar stråk av längtan till en värld med större medmänsklig varsamhet, en protest mot krig och våld, i ord, ton och rytm.  Läs mer om Tina K Persson.

Bilden från vänster: Malin Fernholm och Tina K Persson. Fotograf. Elisabeth Jönsson

Jag framförde ett program utifrån boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

Elisabeth Jönsson, Mer Människa i ord och ton. Fotograf: Carol Alvin.

Om Kittebo Författarrum och verksamheten på Kittebo kursgård och skogscafé har du möjlighet att läsa mer på sidan Kittebo.se