Inspirerande böcker i sponsorgåva

Maria Björk skriver nästa gästinlägg för Punctum saliens som publiceras under kommande vecka.

I rollen av föreläsare, mindfulnessinstruktör, stresspedagog  och projektledare arbetar Maria Björk med förebyggande och hälsofrämjande insatser. Som tack kommer Maria att få ett bokpaket med två böcker; Alternativt Eden av Rose-Marie Grundström-Linder och Sanningens ögonblick av Jivan Wells.

Nästa sponsorgåva består av inspirerande böcker utgivna av kreativa kvinnor i mitt personliga nätverk

På Punctum saliens väljer regelbundet kunniga och skickliga skribenter att publicera sig och dela med sig av sina kunskaper. Det övergripande temat för gästinläggen är Berika och värna livet. Som tack får gästskribenten en inspirerande gåva med syfte att uppmuntra vidare skrivande och skapande.

Alternativt Eden

Alternativt Eden av Rose-Marie Grundström Linder

Alternativt Eden är en äventyrs- och spänningsroman med natur och miljö som sammanhållande tema. Författare är Rose-Marie Grundström-Linder. Handlingen i boken utspelar sig i Lapplands fjällvärld, Kungsleden, Kanada (Vancouver) och på Sveriges största dödisområde Tjärnheden. Detta dödisområde är ett unikt naturområde i världen och det finns i Arvidsjaur kommun, nära byn Abborrträsk i Norrbottens län. Tjärnheden är ett resultat av den förra inlandsisens ”framfart” och innehåller drygt 365 sjöar inom en kvadratmils område. De platser som beskrivs i boken är således autentiska ,men handlingen är helt uppdiktad. Bokens huvudperson är Erik Degerman, biolog och miljökämpe som helt oväntat ärver en ofantlig summa pengar. Detta blir handlingens utgångsläge.

Rose-Marie Grundström-Linder har också skrivit gästinlägg för Punctum saliens under rubriken Klok som en uggla eller naturligt vis?

Du kan läsa mer om Rose-Maries författarskap i Rose-Maries skrivhörna.

Sanningens ögonblick

Sanningens ögonblick av Jivan Wells

Sanningens ögonblick är en handbok för ett nytt ledarskap i en ny tid av Jivan Wells. Jivan har i över tjugo års tid arbetat med ledarskapsutveckling på olika nivåer. Hennes fokus ligger på att utveckla människan som ska utveckla ledarskapet. I boken Sanningens ögonblick delar hon med sig av sina personliga erfarenheter och kunskaper om ledarutveckling, personlig och andlig utveckling, begrepp som hon menar är oskiljaktigt sammanflätade. Hur berättar hon mer om i boken.

Varmt tack till Rose-Marie Gundström-Linder och Jivan Wells för att ni sponsrar kommande gästinlägg.

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Inspirerande böcker i sponsorgåva

Kommentarer inaktiverade.