Hösten 2014

Välkommen till Punctum saliens hösten 2014

Hoppas du haft och har en underbar sommar med rika möjligheter att hämta kraft inför de kommande höst- och vintermånaderna.

Själv har jag haft gott om tillfällen att lata och vila mig, men också passat på att resa, träffat människor och njutit av kultur på olika sätt.

I slutet av juli lyssnade jag på Smålandsoperans första operauppsättning, Trollflöjten, av Mozart. Något jag kommer att skriva mer om under kommande vecka. Jag är priviligerad som lever i en miljö med sådan rikedom av kulturella uttryck och kreativa initativ. Det sprudlar av kreativa initativ runt om i Småland.

Under sommaren har jag också besökt Ungerns huvudstad Budapest. Ungern har under senare år genomgått stora politiska förändringar. Förändringar som kan ge vem som helst kalla kårar.  Jag kommer i höst att berätta mer om Budapest ur olika aspekter.

Och så har Kulturdagboken fått fina recensioner och nya återförsäljare. Mer om det i något av kommande inlägg.

Flera intressanta gästinlägg ligger och väntar på att bli publicerade. Det är en rikedom att leva i ett land som Sverige med en yttrande- och tryckfrihet som är inskriven i grundlagen. Det är ingen självklarhet! Jag är glad över att så många skickliga och kunniga personer väljer att skriva för Punctum saliens. Det ger rik kunskapsspridning och en bredd i åsiktsflödet.

Vi har alla en röst! Den ska vi också värna om och ta tillvara när vi nu står inför valhösten 2014.

Välkommen till en, önskar jag, intressant, berikande och spännande höst med Punctum saliens.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens