Grattis kulturen i Småland!

Grattis kulturen i Småland! För cirka två och ett halvt år sedan skapades Facebook-gruppen Kultur i Småland, på Facebook ”KulturiSmåland”. I dagarna var vi mer än tusen medlemmar i gruppen. Inte anade vi, Maria Estling Vannestål och jag som är gruppens administratörer, att behovet av en Facebookgrupp som lyfter kulturen i Småland, skulle vara så stort.

kultursmåland

 

FB-Gruppen Kultur i Småland är till för dig som är kulturutövare, kulturentreprenör och/eller intresserad av kultur och som har någon form av anknytning till Småland. Det går bra att bjuda in intresserade vänner, men för att bevara goda relationer är ett tips att fråga först innan man lägger till någon i gruppen.

I gruppen delas regelbundet  information om olika kulturevenemang runt om i Småland. Tanken är att gruppen också ska skapa möjlighet att knyta kontakter med andra kulturutövare som kan leda till, och utveckla kreativa samarbeten.

Omslagsbilden för gruppen Kultur i Småland

Omslagsbilden för gruppen vill vi gärna byta med jämna mellanrum. Vi har haft såväl konstnärer som fotografer med anknytning till Småland som stått för gruppens omslagsbild såsom; Åsa Ahl, Anders Bergön, Emilia Linderholm , Anna Nordström och Therese Hägeby. Är du fotograf eller konstnär med anknytning till Småland och vill stå för omslagsbilden under en månad är du välkommen att höra av dig.

Hur tar vi vara på engagemanget?

Nu spånar vi vidare kring hur vi tillsammans kan ta vara på engagemanget i gruppen. Både Maria och jag har fullt upp med familjer och arbete. Gruppen administrerar vi ideellt. Det vore intressant att ta del av just dina tankar kring hur vi kan utveckla gruppen. Delge dem gärna i kommentarsfältet till detta inlägg!

Kanske skulle det vara trevligt med en mingelträff framöver? Vad tycker du? Välkommen att höra av dig med dina idéer.

Och förresten… medlem nummer 1000 bjuds på en gratis måltid på Kittebo kursgård och skogscafé beläget i Mäxarp/Mistelås i Alvesta kommun, Småland. Vi tackar för gåvan!

Elisabeth Jonsson ansvarig utgivare Punctum saliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).