Gott Nytt 2015

Ett år går så fort!

Varmt tack till dig som följt inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens under året. Det har varit ett händelserikt år på många sätt där den största glädjen är all den respons projektet genererat.

Några höjdpunkter under 2014

I slutet av maj var det bokrelease av Kulturdagboken med sång och musik på Svenska Tantens trädgårdscafé utanför Växjö, Toner i sommarkvällen.

Sommartoner med Maria Sennvall och Elisabeth Jonsson
Foto: Carina Ståhl, Gyllenljus

I slutet av oktober hade jag förmånen att få ta emot pris som årets nätspridare genom AV-Media Kronoberg för att ha förnyat lärandet med hjälp av it och digitala verktyg, Årets nätspridare 2014

natspridare2014

I början av november var det ett härligt kulturevenemang på café Timjan i samband med Smålands kulturfestival tillsammans med Emilia Linderholm, Konst och kultur hos Timjan.

Elisabeth J sjunger lyssnande Maria

I mitten av november var det så Fängslade Författares dag

Elisabeth Jonsson laser hos Boomerang

och veckan därpå Kronobergs bokmässa.

Elisabeth Jonsson Kronobergs bokmassa

Flera fina gästinlägg har skrivits för Punctum saliens under året. Nya återförsäljare har kommit till för Kulturdagboken.

Vad händer under 2015?

När barnen flyttar hemifrån uppstår en enorm saknad, men det frigörs också tid. Året 2014 var året då fyra års arbete ( då jag varit delvis tjänstledig) med Punctum saliens började bära frukt. Jag har emellertid bestämt mig för att återigen arbeta heltid som gymnasielärare. Punctum saliens kommer jag att ägna mig åt när tiden så medger. Jag älskar mötet med barn och ungdomar. Det är här jag känner att jag kan göra skillnad. Så känner jag just nu. Och i lugn och ro arbetar jag under kommande år med att redigera den bok som jag planerar ge ut genom Liv&Tanke Förlag 2016.

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!!

Foto fyrverkerier:

Group Firework Style Explode On Night Sky” by Keerati/Free digital photos.net

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

4 reaktioner till “Gott Nytt 2015

 • 31 december, 2014 kl. 5:52 e m
  Permalink

  Gott Nytt År!
  Många varma kramar
  Halina

  • 31 december, 2014 kl. 5:55 e m
   Permalink

   Önskar dig innerligt detsamma Halina.
   Elisabeth

 • 30 december, 2014 kl. 11:53 f m
  Permalink

  Varmt tack för hälsning Maud! Önskar dig innerligt detsamma.

 • 30 december, 2014 kl. 11:12 f m
  Permalink

  Tack för intressant läsning under året och lycka till med din nya bok.
  Gott Nytt År från mig.

Kommentarer inaktiverade.