Författarkväll i Det fria ordets hus i Växjö

Författarkväll i Det fria ordets hus i Växjö. Den 14 november 2017 anordnar Sveriges Författarförbund, region Kronoberg under ledning av Pelle Olsson, regionombud Kronoberg en författarkväll under rubriken Fria ord, fria författare.

Det blir ett varierat program med ordet i centrum som tar uttryck genom poesi, musik, uppläsningar och berättelser.

Fria ord, fria författare

Medverkande författare är: Nadia Tariqi, som flytt från Iran till Växjö. Nadia berättar om sitt författarskap tillsammans med Kronobergsförfattarna: Anders Ekberg, Uffe Enokson, Elisabeth Jönsson, Tina K. Persson, Jeremiah Karlsson, Elisabeth Westlund och Pelle Olsson som också är presentatör samt regionalt ombud för Sveriges Författarförbund. Kvällen äger rum mellan 19.00-21.00 och det är fri entré.

Foto:ww.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun/images/det-fria-ordets-hus-294256

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).