Författaruppläsning Domkyrkocentrum Växjö

Författaruppläsning Domkyrkocentrum Växjö. Fem författare läste, i samband med Kulturnatten i Växjö den 27 januari 2017, i Domkyrkocentrum. Medverkande författare var Anders Ekberg, Maria Estling Vannestål, Elisabeth Jönsson och Jeremiah Karlsson. Temat för uppläsningen var ”Leve boken”. Moderator för evenemanget var Pelle Olsson, regionombud, Sveriges Författarförbund.

Pelle Olsson, regionombud, Sveriges Forfattarforbund
Pelle Olsson, moderator för ”Leve boken” i Domkyrkocentrum i samband med Kulturnatten i Växjö. Fotograf: Maria Estling Vannestål.
Jeremiah Karlsson
Författaren Jeremiah Karlsson medverkade under författaruppläsningen i Domkyrkocentrum. Foto: Elisabeth Jönsson
Premiärframförande för låten ”Famna livet i ett enda andetag”. Fotograf: Maria Estling Vannestål.

Författaruppläsning Domkyrkocentrum Växjö

Läs gärna mer om medverkande författare.

Anders Ekberg,

Maria Estling Vannestål

Elisabeth Jönsson

Jeremiah Karlsson

Pelle Olsson

Bilden från vänster: Elisabeth Jönsson, Anders Ekberg, Pelle Olsson och Maria Estling Vannestål. Fotograf: Eva Lind Johansson

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).