Författarrumsmöte Kittebo kursgård

Författarrumsmöte Kittebo kursgård. Söndagen den 23 oktober bjöd på ett inspirerande författarsamkväm hos Eva Fodor Velander och Sven Velander som driver Kittebo kursgård och skogscafé.

Tillsammans spånade vi som medverkade kring idéer för Författarrummet. En av kursgårdens verksamheter framöver blir att arrangera olika litterära evenemang under rubriken Vår stund med orden. Läs mer om Författarrummet och de som är medlemmar.

Tillsammans planerar vi nu för ett evenemang inför våren 2016 på Kittebo som riktar sig till en intresserad allmänhet.

Kittebo autumn
Hösten, en tid då vi gärna drar oss inomhus för att filosofera och samtala om det som känns angeläget. Hösten har anlänt till Kittebo. Foto: Elisabeth Jönsson
Från vänster på bilden Maria Bielke von Sydow, Johan Ragnarsson och Eva Fodor Velander.
Från vänster på bilden Maria Bielke von Sydow, Johan Ragnarsson och Eva Fodor Velander. Foto: Elisabeth Jönsson
Sven Velander har tonsatt min dikt "Hopp". Tillsammans sjöng vid den i samband med mötet på Kittebo Foto: Tina Persson
Sven Velander har tonsatt min dikt ”Hopp”. Tillsammans sjöng vid den i samband med mötet på Kittebo Foto: Tina Persson
En sprakande brasa och utsökt gulasch ackompanjerade våra samtal. Foto: Elisabeth Jönsson
En sprakande brasa och utsökt gulasch ackompanjerade våra samtal. Foto: Elisabeth Jönsson

 

Medverkande under mötet, förutom Eva Fodor Velander, Sven Velander och jag som skrivit detta inlägg, var: Maria Bielke von Sydow, Johan Ragnarsson och Tina Persson.

Om tidigare evenemang på Kittebo kan du på Punctum saliens läsa bland andra i inlägget, Inspirerande kultursöndag på Kittebo kursgård och skogscafé.

Fotograf till omslagsbilden för detta inlägget är Eva Fodor Velander.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).