Författare bjöd på tankar om tid i Domkyrkocentrum, Växjö

Författare bjöd på tankar om tid i Domkyrkocentrum, Växjö. Under Kulturnatten i Växjö fanns möjlighet att besöka olika författarevenemang. Ett av dem ägde rum i Domkyrkocentrum där medverkande författare förutom undertecknad var Marianna Agetorp, Maria Bielke von Sydow Anders Ekberg och Tina K Persson. Jag hade även glädjen att samarbeta med Allan Rogers vid pianot. För inramningen svarade Svenska kyrkan, Växjö under ledning av domkyrkokomminister Carina Samuelsson.

Några bilder och eftermiddagens program finner du i detta inlägg. Temat för årets kulturnatt var tid. För att läsa mer om medverkande författare har du via inlägget Tankar om tid i ord och ton, Kulturnatten Växjö 2018 möjlighet att gå in på aktuella författarlänkar. Via dem kan du ta del av evenemang, utgiven litteratur och pågående författarprojekt.

Tankar om tid i ord och ton

Kulturnatten Växjö 27 januari 2018

 

Marianna Agetorp framförde dikter hon själv tonsatt. Fotograf: Maria Bielke von Sydow

 

Tina K Persson bjöd på klanger av triangel och melodika och läste valda texter, bland andra en dikt ur Smålands författarsällskaps senaste antologi. Fotograf: Maria Bielke von Sydow.

 

Maria Bielke von Sydow delade med sig av sin kärlek till orden, deras betydelse och icke betydelse till eget pianoackompanjemang. Fotograf: Elisabeth Jönsson

 

Anders Ekberg läste ett stycke ur sin kommande roman ”Birthe och Alek” som ges ut inom kort genom Bokvurm förlag. Fotograf: Maria Bielke von Sydow.

 

Undertecknad framförde nyskriven poesi och till pianoackompanjemang av Allan Rogers ”Min plats på jorden” med text av Py Bäckman och musik av Anders Hansson/ Fredrik Kempe och även en egen sång på kulturnattens tema tid som bär titeln ”Pärlband av solar, ljusspel av liv”. Fotograf: Maria Bielke von Sydow.

Tack till publiken, till alla medverkande författare och till Domkyrkocentrums personal för ett fint samarbete.

Författare bjöd på tankar om tid i Domkyrkocentrum, Växjö

tankar om tid i ord och ton

 

Omslagsbild/notering:Bilden är skapad av Pfeilgiftfeder och upplagd under CCO-licens på Pixabay.com

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).