Fina möten Kronobergs bokmässa 2016

Fina möten Kronobergs bokmässa 2016. Hade en inspirerande och härlig dag i samband med Kronobergs bokmässa på Växjö stadsbibliotek i lördags.

Mer av äkta möten

Min egen erfarenhet från medie- och PR-branschen är att det handlar om att synas och höras i mediebruset. Risken med mässor av detta slag är att ”kändisarna” riskerar att hamna i fokus. Ju större mässa, desto mer brus. Av den anledningen trivs jag inte riktigt när jag besöker till exempel bokmässan i Göteborg. Utbudet är stort och känslan av en marknad blir för stark. Det passar inte mig. Min skaparglädje och skrivlust tynar då sakta bort.

När det blir personerna, kändisskapet som står i fokus och inte möten mellan läsare och författare, värjer jag mig. Gillar heller inte konkurrenstänk. Men det är ju så kommersialismen fungerar. Spelreglerna fungerar så. Då får man helt enkelt hitta andra vägar som känns rätt i hjärtat.

Själv föredrar jag de mindre sammanhangen, tillfällen när jag får möta någon som läst eller vill ta del av det jag tänkt och skrivit. Personliga möten berikar mitt liv.

Med fokus på innehåll och budskap

Sedan har jag ju själv fått en del publicitet. Känner mig kluven till det. När någon skriver om det jag gör blir det någon annan som definierar en. Och när då fokus hamnar på mig som person blir det tufft. Handlar det däremot om innehåll och budskap känns det meningsfullt. Då tänds gnistan! När jag gav ut Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i våren 2016 blev jag intervjuad av en skicklig och ödmjuk journalist på Smålandsposten, Kenneth Gehrmann. Intervjun blev mer av ett rikt samtal, ett respektfullt möte. Så jobbar i mitt tycke en professionell reporter. Den respons jag fick av dem som sedan läste artikeln kändes också rätt. Vi pratade om innehållet. Givetvis är jag glad över denna publicitet. Bokens budskap når ut till fler, vilket jag vill.

Fina möten Kronobergs bokmässa 2016

Min upplevelse är att Kronobergs bokmässa har litteraturen, ordet, läsaren och möten i fokus, även om det framskymtar kändisdyrkan även här. Bereden plats för storsäljaren! Själv är jag ofta en läsare som går utanför de breda kommersiella stråken.  Jag vill se något nytt, inte bara det som den stora massan ser, även om jag läser en del av det också, för att få en helhetsbild. För oss som ställer ut på Kronobergs bokmässa kostar det heller ingenting att medverka.

Programmet Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i med musik,lyrik och sång. Vid pianot Allan Rogers. Foto: Eva Fodor Velander
Programmet Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i med musik, lyrik och sång. Vid pianot Allan Rogers. Foto: Eva Fodor Velander

Jag kommer att fortsätta verka i de mindre sammanhangen utifrån det jag tror på. Blir uppmärksamheten för stor drar jag mig innanför mitt skal – för att få utrymme att skapa och skriva.

Jag är mycket glad över de fina läsarreflektioner och recensioner jag fått för Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

För mig är det viktigt att få framföra mina tankar och mitt budskap vid tillfällen som känns rätt för mig.

Tack för alla fina möten i lördags med dig som läsare!

Tack till eldsjälarna bakom Kronobergs bokmässa!

Tack till Eva Fodor Velander för hjälp med fotografier och film

Och inte minst varmt tack till Allan Rogers för ett, som alltid, härligt samarbete.

För dig som inte hade möjlighet att komma finns möjlighet att via klippet nedan lyssna till dikten ”Hopp” ur Mer Människa. Kanske lägger jag framöver här på Punctum saliens ut också något sångmässigt. Vi får se.

Programmet Mer Människa

Har du ett sammanhang, vid vilket bokens budskap och innehåll känns rätt att framföra, är du välkommen att kontakta mig.

Programmet Mer Människa, som inrymmer textläsning, sång och lyrik,  framfördes  i en kortare version i samband med Kronobergs bokmässa i Galaxen på Växjö stadsbibliotek. Programmet har tidigare framförts i samband med Sommarkväll i Stehags kyrka. och i en kortare variant till eget gitarrackompanjemang vid Kultursöndag Kittebo kursgård hösten 2016.

Arvode enligt sammanhang och enligt överenskommelse.

Boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i

mermanniskaomslagsbildMer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i finns att låna på bibliotek runt om i landet såväl som e-bok som inbunden.

Vill du diskutera bokens innehåll med andra läsare finns en sluten Facebook-grupp med samma titel som boken. Mer Människa har också varit cirkellitteratur på bokcirklar.

Önskar du köpa ett eget exemplar finner du det via följande återförsäljare.

Nästa inlägg på Punctum saliens planerar jag att publicera i mitten av december.

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens