Ett nytt år med möjlighet att inspirera varandra och skapa en vackrare värld

Hösten 2010 startade jag inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektets syfte var då och är fortfarande att förmedla skaparglädje, kreativ näring och själslig inspiration.

En personlig livshållning

För mig personligen innebär Punctum saliens, “den springande punkten”, en personlig livshållning och en möjlighet att utforska sådant som jag värdesätter högt i livet, kulturen och dess olika uttryck, möten med människor, naturen, möjlighet att utbyta tankar och reflektera över livet, kreativitet och skaparglädje, sådant jag anser kan ge den mänskliga själen skönhet och livsinspiration. (se även  Om Punctum saliens). Människan behöver skönhet för att bli mänsklig. En väg dit är att låta sig beröras från tidig ålder genom livet av det som är vackert i tillvaron. Det är menar jag en vaccination mot framtida påfrestningar och inger hopp för människan och livet.

Själen behöver skönhet. Skönheten finns i betraktarens öga. För mig kan en vinterdag som denna fungera som balsam för själen. Foto: Elisabeth Jönsson
Själen behöver skönhet. Skönheten finns i betraktarens öga. För mig kan en vinterdag som denna fungera som balsam för själen. Foto: Elisabeth Jönsson

Själen behöver inspireras av skönhet!

Jag vill lyfta fram skönheten i tillvaron, ge ett bidrag för att världen ska bli en vackrare och mer medmänsklig plats att vistas på. Rent konkret har denna vision sedan starten lett till kontakter och ett vidgat nätverk med flera skickliga och kunniga kreatörer som delat med sig av sitt skapande inom ramen för Punctum saliens på olika sätt.

Hösten 2012 beviljades Punctumsaliens.se utgivningsbevis av Radio- och TV-verket.

Berika och värna livet

Det har också blivit en bok i Punctum saliens regi som  gavs ut i höstas och min ambition är att det ska bli fler / till bildspel om boken ”Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration. Att skriva och uttrycka de tankar jag bär på är livsviktigt för min överlevnad så min ambition är också att ge mig själv mer utrymme här på Punctum saliens för mitt eget författarskap.

Det blir ofta så när jag drar igång saker att det händer en hel del. Ibland blir det för mycket och då är det viktigt att sätta sig ner och fundera över vad var det jag själv ville från början och vad är det som känns rätt för just mig. Jag vill mycket men hälsa, familj och jobb måste gå i första hand. Inte anade jag när jag drog igång att resultatet skulle bli det som de blivit. Det är jag både glad och tacksam över.

Värdet av en personlig livstakt

Så jag kommer under 2013 att arbeta än mer aktivt för att leva i en livstakt som gör att jag mår bra och får tid att se skönheten omkring mig och inte minst omge mig med varma medmänniskor.

Flera samarbeten har genomförts inom ramen för Punctum saliens och en hel del är på gång inför 2013.

Är du nyfiken på vad som är på gång inom ramen för Punctum saliens, klicka här!

Är du nyfiken på vad som hänt inom ramen för Punctum saliens, klicka här!

Punctum saliens Facebook

Eftersom platsen och tiden för mitt engagemang är begränsad vill jag bjuda in dig att dela med dig av ditt skapande på Punctum saliens Forum på Facebook. En sida där du gärna får lägga upp sådant som du anser passar inom ramen för projektet. Att dela med sig av dina tankar i kommentarsfältet till inlägg här på www.punctumsaliens.se  är också en värdefull väg för att knyta nya vänskapsband, kontakter och utbyta tankar.

Varmt välkommen till ett inspirerande 2013!

Det är en gåva att ta del av varandras tankar och livspassioner!

Elisabeth Jönsson

Punctum saliens

Ett svar på ”Ett nytt år med möjlighet att inspirera varandra och skapa en vackrare värld

  • 12 januari, 2013 kl. 7:23 e m
    Permalänk

    Intressant att läsa om Punctum Saliens.

    Jag funderar själv kring vad jag vill prioritera i mitt liv där jag är just nu. Tid för eftertanke är viktigt.

    Allt gott! /Anna-Karin

Kommentarer är stängda.