De bortglömdas skuggor, Karin Edvall

Sponsor för nästa gästinlägg

Jag vill med detta inlägg tacka Karin Edvall som tackat ja till att sponsra kommande gästinlägg med  sin bok ”De bortglömdas skuggor”. Jag tror den kan komma att tilltala nästa gästskribent som blir Olle Larsson.

Olle Larsson, fil dr i historia vid Lunds universitet arbetar som lektor vid Växjö Katedralskola. Han har skrivit böckerna Svensk historia (2012, tillsammans med Andreas Marklund), Smålands historia (2006) och Stormaktens sista krig (2009).

De bortglömdas skuggor

Den första upplagan av Karin Edvalls bok ”De bortglömdas skuggor” kom redan 2002 och den har varit slut i flera år. 2012 kom en ny upplaga, kompletterad med flera nya röster.

9789186621414

I presentationen av boken läser jag följande ”Karin Edvall för läsaren långt in i arkivens gömmor. Hon berättar om tolv kvinnor i den svenska historien, som gått vitt skilda öden till mötes. Kvinnor som tysta pockar på att få göra sina röster hörda.”

Jag har själv med stor behållning läst hennes bok. I en recension på Boktipset. se har jag bland annat skrivit :

Karin Edvall skildrar historiska kvinnoöden på ett sätt som fascinerar. Hon ger gestalterna liv och det som tidigare varit historiska fakta omvandlas till dess betydelse för enskilda personers levnadsmönster. ”De bortglömdas skuggor” ger läsaren en djupare inblick i människors liv, tankar och miljö på ett målande och beskrivande sätt samtidigt som historiska fakta vävs in i berättelser om olika kvinnoöden.”

”De bortglömdas skuggor” finns hos nätbokhandlare som Adlibris, Bokus och CDON.com.

Varmt tack Karin för din sponsorgåva!

Gästinlägget av Olle Larsson publiceras under nästa helg.

På Punctum saliens väljer regelbundet kunniga och skickliga skribenter att publicera sig och dela med sig av sina kunskaper. Det övergripande temat för gästinläggen är ”Berika och värna livet”. Min målsättning är att aktuell gästskribent får en gåva som tack. Eftersom Punctum saliens till största delen drivs ideellt är jag därför beroende av personer och företag som kan tänka sig att sponsra inläggen med något, till exempel en bok,  som anknyter till det område gästskribenten verkar inom.

Ett svar på ”De bortglömdas skuggor, Karin Edvall

Kommentarer är stängda.