Berättelser, poesi och sång skapar stunder för själen

Berättelser, poesi och sång skapar stunder för själen. Söndagens poesivandring hos Kittebo kursgård och skogscafé bjöd på upplevelser för alla sinnen.

Eva Fodor Velander, som tillsammans med sin man Sven Velander, driver kursgården serverade publik och medverkande artister och författare ungersk linssoppa. Sven Velander inledde vandringen med att hälsa välkomna och berätta om tankarna bakom poesivandringen som är ett led i satsningen för Kittebo Författarrum.

Sven Velander, Kittebo kursgård och skogscafé. Fotograf: Elisabeth Jonsson

Berättelser, poesi och sång skapar stunder för själen

Ute på ”ön” blev det sedan punkpoesi av Sven Velander som  framförde några egna låtar ( punkpoesi för trasiga själar).

Poesi i naturen. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Texter av författarna för eftertanke och reflektion fanns uppsatta längs stigen för vandringen.

Pelle Olsson berättar. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Pelle Olsson berättade småländska skrönor där gränsen mellan fiktion och verklighet blev till stundtals oväntade, något omskakande sagor.

Eva Fodor Velander delade med sig av sina kunskaper om den ungerska kokkonsten med fokus denna gång på paprika. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Eva Fodor Velander bjöd på matpoesi ungerska smaker och dofter. Denna gång med fokus på paprika som är ett viktigt inslag i den ungerska kokkonsten.

Plötsligt hördes en stark kvinnostämma ekande i skogsdungen. Tina K Persson bjöd på en färgrik performance ”Himmelsljus och jordesång” med trummor och dans.

Ta del av hennes performance via Youtube För filmen svarar Stefan Nilsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undertecknad framförde i skogens lilla kapell egna texter och sånger och jag fick fin hjälp av fågelkören runtomkring,

Elisabeth Jönsson. Fotograf: Pernilla Sporre

Tveksamma Tvåan med Gunnar Carlström och Johan Ragnarsson blev ändstation för vandringen med egenkomponerade sånger präglade av såväl naturromantik som en och annan djupsinnighet också av det mer humoristiska slaget.

Tveksamma tvåan. Bilden från vänster: Johan Ragnarsson och Gunnar Carlström. Fotograf: Elisabeth Jönsson

Läs mer om oss som medverkade:

Kittebo Författarrum

Pelle Olsson, författare, muntlig berättare och narkotikaföreläsare.

Tina K Persson

Elisabeth Jönsson

Tveksamma Tvåan

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).