Antologin lyfter mångfalden

Antologin lyfter mångfalden. Jag har en viss förkärlek till antologier. I antologin kan flera aspekter av och perspektiv på ett ämnesområde lyftas. Är antologin välgjord breddar innehållet vårt sätt att se på världen. Jag vill tipsa om några olika antologier som jag har glädjen att få engagera mig i. Jag hoppas förstås att texterna ska bredda och fördjupa läsarens blick av världen.

En antologi om målsättning, Ariton förlag

En antologi om målsättning ges ut av Ariton förlag under december 2018. Antologin blir en inspirationsbok där de medverkande delar med sig av sina tips och erfarenheter om just målsättning. Jag har förmånen att få skriva ett kapitel för denna antologi.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling. Förutom bokutgivning driver förlaget webbtidningarna Allt om skrivande, Allt om företagande och Coachingguiden samt poddar och webb-tv.

Mer Om Ariton förlag.

Kärlek i Småland, Smålands författarsällskap

I slutet av oktober ger Smålands författarsällskap ut en antologi med texter författade av några av sällskapets medlemmar. Temat för antologin är Kärlek i Småland. Jag medverkar med en kort diktsvit.

Mer om Smålands författarsällskap

Antologi om livskvalitet, Anotekets Författarrum

Jag har också glädjen att sitta i redaktionskommittén för en antologi om livskvalitet som ska ges ut genom Anoteket Förlag. Medverkande skribenter är bland andra medverkande i Anotekets författarrum (tidigare Kittebo författarrum). Läs mer om Anoteket och Anotekets författarrum.

Vilka antologier läser du?

En antologi jag själv nyligen läst och som jag rekommenderar är Svenska noveller från Almqvist till Stoor. Boken som gavs ut genom Albert Bonniers Förlag tidigare i år innehåller nittio noveller, klassiker och pärlor av kända och okända författare. Redaktörer är Ingrid Elam och Jerker Virdborg

Kanske läser du antologier? Tipsa och recensera gärna i kommentarsfältet till detta inlägg.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).