Vidgade perspektiv för Mer Människa

Att ta del av andras tankar ger vidgade perspektiv. Därför är jag glad över all respons som boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i väcker.

I detta inlägg lyfter jag tre skickliga skribenter som ger sina perspektiv på valda delar delar ur boken Mer Människa.

Maria estling VannestålMaria Estling Vannestål ger i blogginlägget ”Ett bokskafferi för insikt och utsikt” på Drömmen om Målajord- din digitala drömfångare tips på böcker som inspirerar henne.

Maria har för Punctum saliens skrivit gästinlägget Att bokcirkla sig till egentid, energi och livsvisdom.

 

Maud Granholm

 

Maud Granholm skriver utifrån Mer Människa om ”Att välja livsinnehåll”. Läs hennes intressanta inlägg på bloggen Basilica.se

Maud Granholm har skrivit flera uppskattade inlägg för Punctum saliens, bland andra Där kvinnokraft gör skillnad.

 

 

Torbjorn Ohlsson writerTorbjörn Ohlsson, som tidigare också skrivit gästinlägg för Punctum saliens, Om makt och maktmissbruk,  har i boken Mer Människa fastnat för avsnittet om tjuren Ferdinand. Han har skrivit ett intressant blogginlägg under rubriken  ”Våga bli en Ferdinand”.

Läs hans inlägg på bloggen Tankar från Runudden.

 

Att få respons på det man skrivit är ett privilegium. Att skriva för att skapa vidare dialog  är en demokratisk process som tilltalar mig. Det ger onekligen vidgade perspektiv. Kärleken till orden och till skrivandet förenar dem som skriver för Punctum saliens. Jag är djupt tacksam för allt engagemang i bloggosfären och i den slutna Faceboookgruppen för boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

Med jämna mellanrum har jag förmånen att träffa läsare också i verkliga livet. Närmast väntar medverkan vid en inspirerande Kultursöndag den 21 augusti på Kittebo kursgård.

Författarnätverk

Kittebo kursgård är ett hälso- och kulturcentrum för en enklare livsstil. Kursgården startade våren 2015 och drivs av Eva Fodor Velander och Sven Velander. Inom ramen för sin verksamhet driver Eva och Sven nu också ett nystartat projekt, Författarrum, ett projekt jag är glad över att ha blivit inviterad till.

Övriga författarnätverk som jag valt att vara en del i finner du via sidan författar- och skrivnätverk.

Elisabeth Jonsson ansvarig utgivare Punctum saliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).